15
Mayıs
2024
Çarşamba
SİLOPİ - ŞIRNAK

Silopi'de elektrik sıkıntısı bitiyor

Şırnak'ın Silopi ilçesinde yaşanan elektrik sıkıntısının bitme aşamasında olduğu bildirildi. 

Silopi ilçe merkezinde elektrik şebekelerinin 30-35 yıldır değiştirilmemesinin yanı sıra vatandaşların aşırı şekilde elektrikli soba kullanması sonucu mevcut trafoların bu yükü kaldıramamasından dolayı sık sık kesintiler meydana geliyor ve trafolarda büyük derecede hasarlar oluşuyordu. Konuyla açıklama yapan Silopi DEDAŞ Müessese Şefi Servet Kadak, "Silopi'de elektrik sıkıntısı had safhadaydı. Son zamanlarda yapılan çalışmalardan sonra bu sorun bitme aşamasına geldi. Biz Silopi DEDAŞ ekibi olarak, Silopi ve köylerinde elimizdeki kıt imkanlara rağmen, yaşanan elektrik sıkıntılarını en aza indirgemek için elimizden geleni yapmaktayız. Geride bıraktığımız aylarda, zaman zaman halkımızın elektrik sıkıntısından dolayı rahatsız olduğunu biliyoruz. Bunun için de gerek Sayın Valimiz Selahattin Aparı gerek Şırnak milletvekilleri A. Veli Seyda ve İ. Hakkı Birlik gerekse de İl Müessese Müdürlüğü olsun el birliği içerisinde çalışarak, yaşanan sıkıntıları kısmen de olsa giderdik. Ancak yapılanların yanında hala eksiklerimiz mevcuttur. Bunların giderilmesi için İl DEDAŞ Müessesesi ile birlikte hareket ederek yoğun çalışmalar yapmaktayız. Önümüzdeki zaman birimi içerisinde Silopi ve köylerinde elektrik sıkıntısını bitirmeyi hedefliyoruz. Bunun yanında bizim de halkımızdan isteklerimiz vardır. En önemlisi yaşanan elektrik sorunlarının en önemli nedenleri olan elektrikli soba kullanımına yüklenmemeleri ve kaçak elektrik kullanımı konusunda da yasaları ihmal etmemeleridir" dedi. 

Silopi halkına elektrik hizmetini en iyi şekilde vermeyi amaçladıklarını belirten Kadak, şu ana kadar yapılan çalışmaları şöyle özetledi: 

"Buğdaylı köyüne ek trafo, Çiftlik köyüne ek trafo, Aktepe köyüne yeni tesis ve güzergah değişimi, Görümlü beldesinde güzergah değişimi, Seyrantepe köyüne yeni yerleşim ek tesis, yeni tesis Kavaközü köyüne güç artışı. Yeni köye Serebiye ek tesis, Pınaörönü köyüne ek tesis güç artışı, Silopi ilçe merkezinde Dicle, Barbaros, Cudi, Başak mahallelerine yeni yapılanmadan dolayı toplam sıfır trafo yapılmıştır. Ayrıca, şehir merkezindeki bütün trafolara pano ve bakım onarımı yapılmıştır. Kizir Cumhuriyet Mahallesi'ne ek tesis ve 100'ün üzerinde trafonun panolarının bakımı onarımı yapılmış, asma kilit takılmıştır. Kablo değişimi gibi sürekli hizmetler de aksamadan yapılmıştır." 

Elektrik şebekelerinin yer altına alınmasının planlandığını kaydeden Kadak, "Silopi halkının elektrik sorununu büyük ölçüde bitirecek müjdeli bir proje de Silopi'nin birçok yerinde elektriklerin yer altına alınacağı ve bunun ihalesinin yakın bir zamanda yapılacağıdır. Bu konu, çabalarını esirgemeden yapan yetkililerimiz tarafından açıklanacaktır. Yer altı şebekeleri yapıldığı takdirde ise, öncellikle şehrin fiziki görüntüsünün kirlilikten kurtulup estetik bir güzelliğe kavuşacağı, olası tehlikelerin de kısmen de olsa ortadan kalkacağı gibi pozitif katkılar sağlanacaktır" dedi. 

Kadak, elektrik sıkıntılarının giderilmesi konusunda çabalarını esirgemeyen Vali Aparı, milletvekilleri Seyda ve Birlik'e teşekkür etti.
İHA
Yayın Tarihi : 1 Mart 2007 Perşembe 15:46:31
Güncelleme :1 Mart 2007 Perşembe 15:51:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ahiret algur IP: 85.106.229.xxx Tarih : 24.07.2007 09:02:51
ARTIK BU ELEKTİRİK SIKINTISINI BİRAS ÖNCE CÖZÜL MESİNİ İSTİYORUZZZZZ