16
Mayıs
2024
Perşembe
SİLOPİ - ŞIRNAK

Silopi'de iç gümrük toplantısı

Silopi İthalat İhracat ve Sanayi Ticaret Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Acil Sarboğa, Başladığımız işi tamamlamayıp bütün yükü birkaç arkadaşımızın üstüne bırakmak bize yakışmadığı gibi iç gümrüğün geleceğini tehlikeye atma riskini de taşımaktadır" dedi.
Şırnak'ın Silopi ilçesinde faaliyet gösteren İthalat İhracat Sanayi Ticaret Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği, bölgedeki iş adamları ve esnafa yönelik dayanışma toplantısı düzenledi. 

Belediye eski konferans salonunda düzenlenen toplantıya İç Gümrük Komisyon Başkanı Tahir Öğmen, İç Gümrük Komisyon Başkan Yardımcısı Yusuf Tosun, Silopi İthalat İhracat ve Sanayi Ticaret Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Acil Sarboğa, sivil toplum dernekleri yetkilileri, iş adamları ve çok sayıda vatandaş katıldı. İç gümrük konulu toplantının açılış konuşmasını yapan Sarboğa, toplantıya katılan herkese teşekkür ederek katılımcıların az olmasından dolayı üzüntü duyduğunu belirtti. 


Sarboğa, birkaç ay önce yine aynı salonda ama bambaşka bir ruh hali içerisinde toplandıklarını hatırlatarak, "O zaman ilçemiz için son derece hayati önem taşıyan iç gümrüğün adeta kaderini kararlaştırmak için bir araya gelmiştik. Ya hepimiz maddi manevi gereken fedakarlığı göstererek iç gümrüğümüzün ilçemizde kalmasını sağlayacak ya da başka yerde kurulmasına seyirci kalacaktık. Bilindiği gibi biz Silopi'ye yakışan kararlılığı göstererek birincisinden yana kararımızı verdik ancak ünlü düşünürün de belirttiği gibi 'Düşünmek kolaydır, yapmak zordur. Düşünenlerin en zor işi ise düşündüklerini yapmaktır.' Bizler de düşünüp kararlaştırdığımızın bir kısmını gerçekleştirdik. Bu konuda maddi manevi emeği olan herkese şükranlarımı sunuyorum" dedi. 

Sarboğa, konuşmasında, "Başladığımız işi tamamlamayıp bütün yükü birkaç arkadaşımızın üstüne bırakmak bize yakışmadığı gibi iç gümrüğün geleceğini tehlikeye atma riskini de taşımaktadır. Rehavete kapılıp işi gevşettiğimiz takdirde kötü sonuçlarla karşılaşacağımızı belirtmek istiyorum" ifadelerini kullandı. 

İç gümrük için alınan arsadan 145 bin YTL borç kaldığını hatırlatan İç Gümrük Komisyonu Başkanı Tahir Öğmen, ellerinde yeterince ödenek olmadığını ve bu yüzden sıkıntılar yaşadıklarını söyledi. Öğmen, toplantıya katılan sivil toplum kuruluşları ve katılımcılardan Silopi'nin geleceği için tekrar katkıda bulunmaları gerektiğini söyledi. Toplantı sonunda sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve katılımcılar maddi katkıda bulunacaklarını ifade etti. 

Bu arada, telefonla toplantıya katılan DYP Şırnak Milletvekili Mehmet Tatar, Silopi İthalat İhracat ve Sanayi Ticaret Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği'ne 12 bin YTL bağışta bulunarak örnek bir davranış sergiledi. Tatar, yapılan bağışın yaklaşan seçimle hiçbir ilgisi olmadığını, hiç kimsenin yanlış anlamasını istemediğini söyledi. Tatar, bu yardımın tüm Şırnak halkına örnek olmasını dileyerek Silopi halkına bir şeyler yapmak isteyenlerin iç gümrük konusuna gereken hassasiyeti göstermesini beklediğini sözlerine ekledi.
İHA
Yayın Tarihi : 30 Mart 2007 Cuma 11:01:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?