19
Mayıs
2024
Pazar
SİLOPİ - ŞIRNAK

Silopi'de öğretmen tartaklayan aileye gözaltı

Şırnak'ın Silopi İlçesi'nde, öğretmeni tarafından dövüldüğü iddia edilen öğrencinin ailesi, kendisine saldırıldığı gerekçesiyle öğretmenin şikayeti üzerine göz altına alındı.
İddiaya göre, ilçeye bağlı Başverimli Beldesi Cumhuriyet İlköğretim Okulu'nda görevli sınıf öğretmeni Yusuf Çapan, 23 Nisan etkinlikleri provalarında, yanlış hareket yaptığı gerekçesi ile 7. sınıf öğrencisi Asker Yılmazeri dövdü ve okul bahçesinde sürükledi.

Olaya müdahale etmek için kardeşinin yanına giden ve aynı okulda okuyan Rıdvan Yılmazer de çeşitli yerlerinden darbe aldı. Olaydan sonra okula gelen öğrencinin ailesi ve akrabaları, öğretmenin şikayeti üzerine Verimli Jandarma Karakolu tarafından gözaltına alındı. Öğrencinin annesi ve babası olmak üzere 8 kişilik aile fertlerinin gözaltına alındığı olayda baba İbrahim Yılmazer, ifadesi alındıktan sonra tutuklanarak cezaevine gönderildi. Sınıf Öğretmeni Yusuf Çapan, ailenin kendisine saldırdığını ve hakkını arayacağını söyledi.

Öğrencilerin avukatlığını yapan Hüsnü Kaplan, dövülen öğrencilerin hastaneden 7 günlük iş göremez raporu aldığını iddia ederken, öğretmen hakkında dava açacaklarını söyledi.

ŞIRNAK - İHA
Yayın Tarihi : 17 Nisan 2004 Cumartesi 17:50:58
Güncelleme :13 Nisan 2005 Çarşamba 15:16:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?