15
Mayıs
2024
Çarşamba
SİLOPİ - ŞIRNAK

Silopi'de Sakal-ı Şerif izdihamı

Kutlu Doğum Haftası münasebetiyle Şırnak'ın Silopi ilçesinde Merkez Camii'nde açılan Kutsal Emanetler Sergisi'ne Hz. Muhammed'in (S.A.V.) Sakal-ı Şerifi de getirilerek, ziyarete açıldı. Yüzlerce insanın bir anda Sakal-ı Şerif'i görmek istemesi, izdihama neden oldu. 

Açılış öncesi bir konuşma yapan İlçe Müftü Vekili M. Sırrı Işık, Peygamber'in hatrı için buraya geldiklerini belirterek, "Cemaatin gözüne baktığımda çok duygulandıklarını gördüm. Peygamber Efendimiz'i tanımak ve onu rehber edinmek, onu örnek almak, onu sevmek bütün insanlığı sevmemizi sağlar. İnsanları, yani 'Allah'ın yarattıklarını sevin' diyen Peygamber Efendimiz'i tanımaya çok ihtiyacımız var" dedi. 

Konuşmaların ardından Sakal-ı Şerif ziyareti için bulunan bölümün açılış kurdelesini İlçe Müftü vekili M. Sırrı Işık, Silopi Eğitimciler ve Girişimci İşadamları Derneği Başkanı Süleyman Gedük kesti. Cam tüp içerisinde muhafaza edilen Sakal-ı Şerif'i ziyaret edenler duygulu anlar yaşadı. Sakal-ı Şerifi ziyaret etmek için sergi önünde yoğun bir kalabalık oluştu. Yoğun ilgi nedeni ile görevliler eşliğinde kadın ve
İHA
Yayın Tarihi : 26 Nisan 2007 Perşembe 11:05:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?