19
Mayıs
2024
Pazar
SİLOPİ - ŞIRNAK

Silopili Gençler termik santrallere olan tepkilerini futbolla dile getirdi

Şırnak’ın Silopi İlçesi’nde faaliyet gösteren Sivil İnisiyatif Grubu, faal durumda olan ve inşaatı devam eden termik santrallere karşı tepkilerini çoğunluğunu avukatların oluşturduğu "Antitermikspor" isimli futbol takımıyla gösteriyor.

Sivil İnisiyatif Grubu, Silopi Belediyesi’nin düzenlediği halı saha futbol turnuvasına, "Antitermikspor" ismini verdikleri takımla çıktı.

Çoğunluğunu avukatların oluşturduğu takım üyeleri, kurulan termik santrallerin doğaya verdiği zarara dikkat çekmek için böyle bir isim seçtiklerini söyledi. Tepkilerini kurdukları futbol takımı ile ortaya koyduklarını ifade eden Antitermikspor’un Kaptanı Avukat Hüsnü Kaplan, "Futbol turnuvasında tepkimizi göstermek için kurduğumuz futbol takımına ’Antitermikspor’ ismini verdik. Termik santrallere karşı olan tepkimizi önümüzdeki günlerde değişik yollardan göstermeye devam edeceğiz. Kurduğumuz Antitermikspor, turnuvada iyi bir başarı elde ederek çeyrek finale yükseldi" dedi.

Grubun 2 ay önce başlattığı ’Termik Santrallere Hayır’ kampanyası çerçevesinde kurulan Antitermikspor, oynadığı maçlar boyunca seyircilerin yoğun ilgisi ve tezahüratlarıyla karşılanırken, takım oyuncuları Silopililer’den kendilerine zarar veren santrallere karşı duyarlı olmasını istediler. Silopi’nin termik santral cennetine dönüşmesine karşı olduklarını söyleyen Sivil İnisiyatif Sözcüsü Dündar Sansür, "Tepkilerimizi basın açıklaması ile başlatmıştık. İmza kampanyası ile devam ettirip bundan sonra bu turnuvada olduğu gibi tepkilerimizi değişik ortam ve şekillerde göstermeye devam edeceğiz" diye konuştu.

iha-şırnak
Yayın Tarihi : 3 Ağustos 2004 Salı 11:05:55
Güncelleme :13 Nisan 2005 Çarşamba 15:08:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?