23
Mayıs
2024
Perşembe
SİLOPİ - ŞIRNAK

Silopi'nin geleceğine 'genç bakış'

Şırnak'ın Silopi İlçesi'nde üniversite öğrencileriyle biraraya gelen Belediye Başkanı Muhsun Kunur, ilçenin sorunları ve geleceği hakkında öğrencilerle görüş alışverişinde bulundu. İlçeye dair çeşitli sorunların dile getirildiği toplantıda, ortaya konan çözüm önerileri tartışıldı.

Silopi Belediyesi konferans salonunda mezun ve okumakta olan üniversite öğrencileriyle biraraya gelen Belediye Başkanı Muhsun Kunur, ilçenin altyapısı, eğitim, çevre, sağlık ve kültür konularında fikir alışverişi yaptı. Kunur, belediye olarak ilçenin sorunları hakkında projeler üretmek adına fikir paylaşımında bulunmak üzere gençlerle biraraya gelmek istediklerini ifade ederek, "Belediye başkanı olduğum günden beri çok sayıda proje gerçekleştirdim; ama projelerimizin birçoğunu beklettik. Belediyenin maddi kazancı olmaması ve ödeme sıkıntısı yaşanması dolayısıyla biz de bu sıkıntılarımızı, geleceğimiz olan gençlerimizle paylaşmak istedik. Üniversiteli gençlerle Silopi'nin geleceği ve Silopi ile ilgili bir an önce yapılması gereken projeler üzerine fikir alışverişinde bulunacağız. Çünkü Silopi'nin geleceğini en iyi bilen ve en güzel projeler üreten gençlerimizdir. Biz de bunun için bugün gençlerimizle toplanmış bulunmaktayız" dedi.

Toplantıda gençler, ağırlıklı olarak, ilçe merkezinde yaşanan ulaşım sorununu, eğitim seviyesinin düşüklüğünü, sosyal etkinliklerin ve yeşil alanların yetersizliğini gündeme getirdi. Zafer Güneş isimli genç, Silopi'de eğitim seviyesinin çok düşük olduğunu dile getirerek, "Silopi Lisesi'nde bu sezon lise 1. sınıfta 750 öğrenci okuyorsa, bu öğrencilerden en az 350'si sınıfta kalma tehlikesi altında. Bunun sebebi, ilçede öğretmen sayısının yetersizliği ve öğrencilere eğitim konusunda konferans ya da seminerlerin düzenlenmemesidir. Bu sorunların en önemli sebeplerinden biri ise ailedir. Aileler, çocuklarıyla gereği kadar ilgilenmemektedirler" şeklinde konuştu.

Güneş, ilçede karşı karşıya kalınan bir diğer sorunun ise çevre kirliliği olduğuna dikkat çekerek, "Büyükbaş hayvanların çevreye verdiği zararların önlenememesi sonucu oluşan çevre kirliliği, ilçede çözüm bekleyen bir diğer sorundur. Hayvanlar, mahallelerde ve çarşı merkezindeki çöp kutularını devirerek, belediye görevlilerinin işlerini zorlaştırıyor. Vatandaş bunu düşünmüyorsa, belediyenin bu soruna çözüm getirmesi gerekir" dedi.

Hasan Yakut isimli bir diğer üniversiteli de, ilçe merkezindeki ulaşım zorluğuna değinerek, "İlçede birçok çıkmaz sokak var, bunların açılması lazım. Bazı mahallelerde sokakların genişliği 1 metre, bu mesafe köy sokaklarından bile daha dar. Bu dar yolların genişletilmesi gerekiyor. Kendimi örnek vereyim: Benim ikamet ettiğim evin önündeki sokak, 1 metre. Bazen bu sokaktan elimde poşetler olduğu halde zor geçiyorum. Allah göstermesin, yangın veya acil bir hasta olursa, biz o zaman bu durumu nasıl değerlendireceğiz?" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 16 Temmuz 2005 Cumartesi 16:26:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?