19
Mayıs
2024
Pazar
SİLOPİ - ŞIRNAK

Sivil toplum kuruluşlarına seminer

Şırnak'ın Silopi ilçesinde Sivil Toplum Geliştirme Merkezi (STGM) tarafından sivil toplum kuruluşlarına yönelik bir seminer düzenlendi. 

STGM tarafından Şırnak'taki derneklere yönelik olarak ilk kez düzenlenen ve 3 gün sürecek olan seminere katılım yoğun oldu. Türkiye genelinde çalışmalarıyla gündeme gelen STGM Grand Otel'deki seminerle Şırnak'taki tüm sivil toplum kuruluşlarını buluşturdu. Sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin dinleyici olarak katıldığı seminerin ilk gününde konuşmacı olarak STGM uzmanı Sunay Demircan, STGM Diyarbakır Yerel Destek Merkezi iletişim sorumlusu E. Ezra Yıldırım ve STGM İdari ve Mali İşler Koordinatörü Nejat Taştan yer aldı. 

Seminerin ilk gününde sivil toplum ve sivil toplum kuruluşlarının (STK) kurumsal yapıları ve karşılaşılan temel sorunlar ele alındı. STK'ların gelişimi ve güçlenmelerine katkıda bulunmak amacıyla verdikleri hizmetleri yerele yaymak için 4 ilde 'Yerel Destek Merkezleri' kurduklarını belirten STGM Uzmanlarından Sunay Demircan, Eskişehir, Diyarbakır, Denizli ve Adana'da kurulan yerel destek merkezlerinin kendi illerindeki STK'larla birlikte çevre illerin STK'larına da destek verdiğini söyledi. 

Demircan, "4 ilde bulunan Yerel Destek Merkezlerimiz çevre illerde faaliyet gösteren STK'lara kurumsal kapasite geliştirme, proje döngüsü yönetimi eğitimleri, kampanya, ağ kurma ve kurumsal destek hizmetleri verecek bir bölgesel merkez niteliği görüyor" dedi. 

Kısa bir bilgilendirme toplantısından sonra STK'ların temsilcilerinin sorularını yanıtlayan uzman Demircan katılımdan hayli memnun olduklarını dile getirdi. Seminere Şırnak Kadın Derneği (Şarder), Yeşeren Gençlik Derneği ve Silopi Engellileri Yaşatma Ve Yardımlaşma Derneği, Silopi İlçesini Koruma-Geliştirme ve Sanatsever Gençler Derneği (Silopi-Der) ve Silopi İlçesi Eğitim Çağındaki Öğrencilere Yardım Derneği ile Silopi Kardeşlik ve Çevre Koruma Derneği yönetici ve üyeleri katıldı.

iha
Yayın Tarihi : 21 Ocak 2009 Çarşamba 12:07:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?