26
Mayıs
2024
Pazar
SİLOPİ - ŞIRNAK

SODES eğitimde kaliteyi yükseltti

SİLOPİ'DE SODES TOPLANTISI

Şırnak'ın Silopi ilçesinde düzenlenen toplantıda SODES masaya yatırıldı. Toplantıda Şırnak bölgesinin SODES kapsamında aldığı başarılar ve başarıyı artırmanın yolları el alındı.

Uğur Dersanesi'nde yapılan toplantıya SODES Sorumlusu ve Şırnak İl Milli Eğitim Müdür yardımcısı Fikret Ürgen, İlçe Milli Eğitim Müdürü Metin Bayar, Milli Eğitim Şube Müdürü Battal Açıkgöz ve Şırnak bölgesinde bulunan bütün dersanelerin yöneticileri katıldı. Toplantıda Şırnak bölgesinin SODES kapsamında aldığı başarılar ve başarıyı artırmanın çözüm yolları irdelendi. Ayrıca Silopi ilçesinde Sosyal Destek Programı (SODES) kapsamında yürütülen projelerle eğitim kalitesinin yükseldiği tespit edildi.

Sodes Sorumlusu ve Şırnak İl Milli Eğitim Müdür yardımcısı Fikret Ürgen, SODES kapsamında yürütülen projelerle sosyal ve kültürel gelişime katkı sağlandığını, araç-gereç ve materyal temin etme konusunda projelerin önemli olduğunu ifade etti. Ürgen, "Amacımız, SODES projelerinden olabildiğince faydalanmasını sağlamak ve ilimizdeki öğrencilerimize ve vatandaşlarımıza daha güzel ortamlar ve imkanlar hazırlamak için elimizden geleni yapmaktır. Bu konuda gece ve gündüzlerine katarak haftanın 7 günü çalışan Ar-Ge birimimize de gayretlerinden dolayı teşekkür ediyorum" dedi.

Silopi Milli Eğitim Müdürü Metin Bayar ise, "Amacımız, ilçemizin azami ölçüde Sodes projelerinden faydalanmasını sağlamak bu amacı gerçekleştirmek için İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü AR-GE birimimiz ilçemizdeki okul ve kurumlarımızın dışında, ilçemizde SODES projesi hazırlayabilecek sivil toplum kuruluşlarına da rehberlik ediyor. Hedefimiz önümüzdeki yıllarda güzel Silopi ilçemizin Avrupa Birliği (AB) projelerinden ve Sodes projelerinden olabildiğince faydalanmasını sağlayarak halkımızın daha mutlu ve huzurlu olmasını sağlamak. Bu amaçla AR-GE biriminde görevli arkadaşlarımız Avrupa ve SODES projesi hazırlamak isteyen kurum, kuruluş ve sivil toplum kuruluşlarımıza proje hazırlama konusunda gece-gündüz ellerinden geleni yapıyorlar" diye konuştu.

SİLOPİ'DE SODES TOPLANTISI
İHA
Yayın Tarihi : 21 Nisan 2010 Çarşamba 11:48:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?