18
Mayıs
2024
Cumartesi
SİLOPİ - ŞIRNAK

Şoförler: Bizim kadar yetkililer de hatalı

Türkiye'den Irak’a yük taşıyan şoförler, son günlerde meydana gelen bazı kazalardan kendilerinin sorumlu tutulmasına tepki gösterdi.

Şoförler, sürekli kullandıkları, İpek Yolu'nun, şehir içinden geçen bölümünün iptal edilmesini istediler.

Mersin'den aldığı yükü Irak’a götüren Mardinli tanker Şoförü Mustafa Akın "Günlerce ekmek parası kazanmak için yollarda direksiyon başında çalışıyoruz. Yeme içmeden yatmaya kadar bütün işimizi aracımızda yapıyoruz. Ekmek parası için de yapmak zorundayız? Her Irak’a mal götürmemizde yüzlerce şehrin içerisinden geçiyoruz. Birçok tehlikelerle karşı karşıya kalıyoruz. Başka çaremiz yok. Ekmek parası için o yolu kullanmak zorundayız" dedi.

Akın ayrıca "Meydana gelen kazalarda ilk etapta şoförler suçlu bulunuyor ama şoför ne yaparsa yapsın, bir insan kendini bilerek ateşe atmaz. Biz yetkililerden, çok işlek caddelerden geçen yolların, güzergâhlarının değiştirilmesini istiyoruz" şeklinde konuştu.

Şanlıurfalı Tanker şoförü Mahmut Ercan da "Şehir içlerinden geçerken ne kadar da dikkat edersek edelim, kazalar oluyor. Bu kazalarda bizim hatamız kadar yetkililerin de hatası var" dedi.

 

Mehmet Selim Yalçın - Kenthaber / Şırnak
Yayın Tarihi : 11 Mayıs 2005 Çarşamba 19:12:19
Güncelleme :13 Mayıs 2005 Cuma 13:53:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?