22
Mayıs
2024
Çarşamba
SİLOPİ - ŞIRNAK

Şoförlerden milletvekiline ve valiye teşekkür

Şırnak'ın Silopi ilçesinde faaliyet gösteren uluslararası ticari taksi şoförleri, Türkiye Turing ve Otomobilciler Kurumu tarafından yapılan zammın geri çekilmesinden dolayı Şırnak Milletvekili A. Veli Seyda ve Şırnak Valisi Selahattin Aparı'ya teşekkür etti.

Türkiye Turing ve Otomobilciler Kurumu tarafından Habur Sınır Kapısı'nda ücretler 65 YTL'den 200 YTL'ye çıkarılmıştı. Bu duruma tepki gösteren Silopili taksi sürücüleri, sınır kapısında kontak kapatma eylemi yapmıştı. Ticari taksi şoförleri ile yapılan görüşmelerden sonra yaprak ekleme ücreti tekrar geriye çekildi. Geri çekilen uygulamadan dolayı mutlu olduklarını dile getiren taksi şoförleri, "Gümrükte yaşadığımız sıkıntılarda bizlerle ilgilenen Şırnak Milletvekili A. Veli Seyda ve Şırnak Valisi Selahattin Aparı'ya taksiciler olarak teşekkür ederiz" dedi.

Ticari taksi şoförleri, uygulamanın kaldırılmasına sevindiklerini belirterek, yetkililerden mesai konusuna da çözüm getirilmesini beklediklerini dile getirdi. Taksi şoförlerinden M. Selim Taşkın, yetkililerin yapmış oldukları hizmetten dolayı memnun olduğunu söyleyerek, "Mesai makbuzlarının 24 saatte bir kesilmesini veya mesai ücretlerinde indirim yapılmasını bekliyoruz. Çünkü Türkiye'nin hiçbir yerinde böyle bir uygulama yok. Sayın yetkililerimize sesleniyorum lütfen bize bu konularda biraz daha yardımcı olun" diye konuştu.
iha
Yayın Tarihi : 31 Ağustos 2007 Cuma 16:30:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?