16
Mayıs
2024
Perşembe
SİLOPİ - ŞIRNAK

Şoförlerin buruk bayram sevinci

Şırnak'ın Silopi İlçesi yakınlarında bulunan Habur Sınır Kapısı'nda bekleyen şoförler, Kurban Bayramı'nı ve yeni yılı kuyrukta geçirmenin üzüntüsünü yaşıyor. 

Habur Sınır Kapısı'nda kuyrukta bekleyen araç şoförleri, Kurban Bayramı'nı ve yılbaşını kuyrukta geçirdikleri için içlerinde buruk bir sevinç olduğunu söyledi. Bayramı evde geçirmenin hesabını yapan araç şoförleri, gümrüklerin yavaş işlemesinden dolayı bütün hesaplarının alt üst olduğunu, bu nedenle hayal kırıklığına uğradıklarını ifade etti. 

Kurban Bayramı'nı ve yeni yılı aracının başında bekleyerek karşılayan tanker şoförlerinden Mustafa Kutlu, ailesini geçindirmek için yıllardır direksiyon salladığını, bayramlarda sevdiklerinden uzak olmanın çok zor olduğunu kaydederek, "Yaklaşık 10 gün önce Mersin'den yükümü aldım. Evden ayrılırken, bayramı evde geçirmenin hesabını yaptığım için çocuklarımdan bayramda ne istediklerini sordum. Onlar da bana bir liste verdi. Ancak bayram geldi ve ben hala Türkiye tarafında kuyruktayım. Çocuklarım, bayramda eve gelemeyeceğimi anlayınca çok üzüldü. Bizler, bayrama araçlarımızın başında girdik. Sadece ailemize telefon açarak kuru bir bayram kutlaması yapabildik. Yılbaşına ise gecenin kuru soğuğunda direksiyon çevirerek girdik. Biz de herkes gibi bayramımızı evde geçirmeyi çok istiyorduk, ama bütün umutlarımız boşa çıktı" dedi. 

Bayram dolayısıyla içinde buruk bir sevinç olduğunu dile getiren Mehmet Latif Körkem adlı şoför ise, "Bayramı kuyruklarda geçirmek çok zor oluyor. Kuyruklarda her türlü rezaleti yaşıyoruz, bu nedenle bayram ve yılbaşı bizim için bir anlam taşımıyor. 8 gündür kuyruklarda bekliyoruz. Bize dediler ki; Habur'da restorasyon çalışmaları bittikten sonra geçişler hızlanacak, fakat restorasyon çalışmaları bittikten sonra da kuyruklarda beklemeye devam ediyoruz. Bizler, yeni yıla aracımızın içinde girdik. Gece donmamak için tehlikeli olduğu halde kupanın içinde mutfak tüplerini kullanarak ısınmaya çalışıyoruz" diye konuştu.
İHA
Yayın Tarihi : 2 Ocak 2007 Salı 22:47:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?