19
Mayıs
2024
Pazar
SİLOPİ - ŞIRNAK

Şoförlerin kuyruk çilesi bitti

Şırnak'ın Silopi İlçesi'nde Kuzey Irak'a ihracat yükü taşıyan kamyon şoförleri, kuyruklar yerine kendi evlerinde sıralarının gelmesini bekliyor. 

Habur üzerinden Irak'a yük taşıyan kamyoncuların oluşturduğu uzun kuyruklar, yapılan uygulamalardan sonra tarihe karıştı. Yükünü yükleyen şoför, Cizre Bölge Trafiği'nden sıra fişi aldıktan sonra aracını herhangi bir sahaya park ederek, evinde sıranın kendisine gelmesini bekliyor. Yapılan uygulamadan oldukça memnun olduklarını ifade eden kamyoncular, eskiden araçlarının başında beklemek zorunda kaldıklarını ve bu yüzden büyük sıkıntılar çektiklerini ifade etti. 

Araçlarındaki yükün 1 ay boyunca kamyonun üstünde durduğunu, bunun da aracın yıpranmasına yol açtığını söyleyen Salih Kahraman adlı şoför, "Yeni uygulamadan memnunuz, ama araçlarımız yine de 1 ay boyunca yüklerin altında kalıyor ve bu yüzden araçlarımız yıpranıyor. Bizim için değişen tek bir şey var o da, eskiden araçlarımızın başında beklerdik, ama şimdi kendi evlerimizde bekliyoruz. Sonuçta yine eskiden olduğu gibi ayda ancak bir sefer yapabiliyoruz" dedi. 

Irak'a gidiş gelişin 1 ayı bulduğunu belirten Abdülkerim Acar ise, "Artık bu çileleri çekmek istemiyoruz. Yaklaşık 15 gün önce yükümü yükledim ve sırada bekliyorum. Sıranın bana gelmesi ve Kuzey Irak tarafına geçebilmem için en az 10 gün daha beklemek zorundayım. Irak'ta 5 gün bekledikten sonra dönüyorum ve böylece tam 1 ayı buluyor. Bekleme nedenimizi hep gümrüğün inşaatta oluşuna bağladılar, ama şimdi gümrüğün inşaatı da bitti ve yine eskiden olduğu gibi 1 ay bekliyoruz. Bunun sebebini anlamış değiliz. Bizim yetkililerden istediğimiz kuyruklara bir çözüm bulunduğu gibi, buna da çözüm bulunması" diye konuştu.
iha
Yayın Tarihi : 4 Aralık 2006 Pazartesi 10:39:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
FARUK SERTTAŞ IP: 195.155.32.xxx Tarih : 4.12.2006 17:38:07
HERZAMAN BİTTİ DEDİLER AMA NEZAMAN BİTER ŞOFÖRLERİN ÇİLESİ ANCAK MEZARDA BİTER ŞOFÖRLER ALIN TERİ İLE HELAL PARA KAZANAN EKMEGİNİ HAKEDEN İNSANLARDIR.KAPI ÇİLESİNİNEZAMAN BİTİRECEKSİNİZ YETER VALLAHİ YAZIK GÜNAH 1 AY BEKLEMEK KOLAYMI SORARIM OKUYAN HERKESE ALLAH YARDIM ETSİN