18
Mayıs
2024
Cumartesi
SİLOPİ - ŞIRNAK

Tedaş'a büyük suçlama

Şırnak'ın Silopi İlçesi'nde yaklaşık 2 aydan bu yana meydana gelen elektrik kesintileri nedeniyle vatandaşlar, elektrik trafolarının önünde oturma eylemine geçti. Eylemlerini 2 gündür sürdüren vatandaşlar, TEDAŞ hakkında ilginç iddialarda bulundu.

Şırnak'ın Silopi İlçesi'nde vatandaşlar, 2 aydır elektrik yüzü göremediklerini ifade ederek, elektrik kesintilerinden yakındı. İlçe halkı,Tedaş'ın bir türlü elektrik kesintilerine çare bulamadığını ileri sürerken, Dicle Mahallesi sakinleri, trafoların önünde oturma eylemi başlattı. Eylemlerini 2 gündür sürdüren mahalle sakinlerinden Şefik Kayar, "Dicle Mahallesi sakinleri olarak, 2 aydır doğru düzgün elektrik yüzü görmedik. Bu sıkıntı, sadece bizim mahallelerde değil, diğer mahallelerde de var. Konuyu defalarca yetkili makamlara söylememize rağmen, herhangi bir çalışma başlamadı. Mahallemize takılan trafo 30 hanelik. Tedaş, 250 haneye bağlamış" dedi.

Tedaş hakkında ilginç iddialarda bulunan Kayar, "Tedaş personelleri, büyük iş yerlerinden para alarak, elektriklerini bizim mahalle trafolarına bağlıyorlar. İpekyolu'ndaki büyük marketler ve iş yerleri, bizim trafoları kullanıyorlar. Tedaş, bu haksızlığı önleyeceğine, iş yerlerinden para alarak, onların hatlarını bizim trafolara bağlıyorlar. Dolayısıyla, trafo bunca yükü kaldıramayınca, şartel atıyor. Şarteli kaldırmak için her gece burada sırayla nöbet tutuyoruz, ama artık böyle olmuyor. Bizler mahalle sakinleri olarak, kendi aramızda bir karar aldık: Tedaş elektrik kesintilerine çare bulana kadar biz de burada her akşam oturma eylemi yapacağız. Evlerimiz mikrop doldu, çocuklarımızda bulaşıcı hastalıklar başladı. Elektrik olmayınca, su da olmuyor. Bu nedenle çocuklarımız banyo yapamıyor, evlerimizi yıkayamıyoruz, her taraf pis kokuyor. Eğer şu anda yaptığımız eylemden bir sonuç alamazsak, bütün ilçe sakinlerini toplayıp, Tedaş'ın önünde eylem yapmayı düşünüyoruz" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 29 Temmuz 2005 Cuma 14:01:10
Güncelleme :29 Temmuz 2005 Cuma 16:36:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?