19
Mayıs
2024
Pazar
SİLOPİ - ŞIRNAK

Teröristin cenazesi memleketi Silopi'de toprağa verildi...

Hakkari’nin Çukurca İlçesi’nde bir grup terörist ile güvenlik güçleri arasında çıkan çatışma sonucunda ölü olarak ele geçirilen teröristin cesedi, memleketi Silopi’ye uğurlandı. Uğurlama sırasında terör örgütü lehine slogan atılması dikkat çekti.

Yaklaşık 4 gün önce Çukurca İlçesi çıkışında bulunan polis kontrol noktasına terör örgütü PKK/KONGRA-GEL militanı bir grup tarafından yapılan saldırıda güvenlik güçlerince ölü olarak ele geçirilen teröristin cesedi, memleketi Silopi’ye gönderildi.

İnsan Hakları Derneği (İHD) Hakkari Şubesi yöneticilerinin, teröristin kimlik tespitinin yapılması için girişimleri sonucu ceset, zıhlı araçla Hakkari Devlet Hastanesi morguna getirilmişti. Teröristin yapılan kimlik tespiti çalışmasında kod adı ’Hakkı’ olan 1981 Silopi doğumlu ’Süleyman Bayar’ olduğu belirlendi. Gerekli tutanaklar tutulduktan sonra teröristin cesedi, Savcılık tarafından amcası Reşit Bayar ile yakını Aziz Çoban’a teslim edildi.


Cenaze bugün sabah saatlerinde devlet hastanesi morgundan alınarak belediyeye ait araca konuldu. Cenazenin morgdan çıkarılışı esnasında hastane bahçesine toplanan terör örgütü yandaşı bir grup, Kürtçe slogan attı. Kalabalık daha sonra yürüyüşe geçti. Bu arada kalabalık içerisinden bir grup, olayı görüntülemeye çalışan Hakkari Emniyet Müdürlüğü’nde görevli bir polis memuru ile basın mensuplarına saldırdı. Saldırıda polis memuru yaralanırken kamerası kırıldı. Kamera ve fotoğraf makinelerini vermek istemeyen basın mensupları ise dövüldü.
DEHAP Merkez İlçe Başkanı Alaattin Ege hastane bahçesinde yaptığı konuşmada, savaş ve ölümlerin yaşanmaması için toplandıklarını ve ne Bingöl’de vurulan askerin, ne de Çukurca’da bir teröristin öldürülmesini istemediklerini söyledi.

iha-şırnak
Yayın Tarihi : 28 Temmuz 2004 Çarşamba 14:32:28
Güncelleme :13 Nisan 2005 Çarşamba 15:10:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?