19
Mayıs
2024
Pazar
SİLOPİ - ŞIRNAK

Tır parkında devir teslim

Şırnak Valisi Ali Yerlikaya’nın Silopi ziyaretinde Tır Parkının işletmesinin kimseye verilmeyeceği, bizzat Özel İdare tarafından iletileceği açıklamaları yapıldı.
Tır Parkında yapılan devir teslim törenine Şırnak Valisi Ali Yerlikaya’nın yanı sıra Silopi Kaymakamı Aydın Abak, Yeni Şırnak Tankerciler ve Kamyoncular Kooperatifler Birliği Başkanı Abdullah Doru, Özel İdare Müdürü Kazım Zan ve Tır Parkı yöneticileri yer aldı. 


Tır Parkından elde edilen gelirin okul masraflarına karşılanacağını Şırnak halkına Müjdeleyen Şırnak Valisi Ali Yerlikaya “Tır Parkı yönetimi ile karşılıklı gönül rızası ile bu sabah itibari ile Tır Parkı yönetimini devir aldık. Bundan sonra da eski yönetim ile iletişimimizi devam ettirip, 20 aylık tecrübelerinden faydalanacağız.” dedi.


Habur Sınır Kapısında Giriş Çıkışlar arttı 

Açıklamalarına devam eden Vali Yerlikaya “ İl Özel idaremizin bundan dört ay önce hazırlamış olduğu bir hazırlık var. Bu hazırlık nedir; Habur Sınır Kapısı Türkiye cumhuriyeti Devletinin en büyük kapısı. 

31.12.2008 tarihi itibari ile Türkiye’de ki kara kapılar içerisinde en fazla giriş çıkış yapan kapı burası ve bu kapımızın iyi çalışması, etkin çalışması, objektif ve doğru çalışması adına Başta Sayın Başbakan yardımcımız Hayati Yazıcı olmak üzere ve onun bürokrasileri bu bölgeye bu kapıya öncelik gösterdi, valiliğimize büyük destek verdi. Ve hep birlikte aralık ayında geri kalan 11 ayda gösterilen tüm rakamların üzerinde müthiş bir başarı yakaladık.
 
Biz zaten bunu başta Silopi Kaymakamımız Aydın Abak olmak üzere, buradaki gümrük kapı idaremiz, burada ki kooperatif yönetimi arkadaşlarımızla birlikte başardık. Habur Gümrüğümüzde 24 tane peronumuz var. 

Bu 24 tane peronumuz ve altyapıyı hayata geçirecek olan personeldir. Personel ile ilgili müsteşarlığın çok ciddi ihtiyaçları vardı. Tabi diğer kapıları bize tercih ederek bizim bu talebimizi gördüler, bizde her birlikte çalıştık. Dolayısıyla o güzel rakamlar ortaya çıktı. %45 e yakın giriş çıkışlarda arz edilen rakamlara ulaşıldı. T

üm bölgede ki ta Mersin’den, Antalya’dan, Adana’dan, Osmaniye’den, İskenderun’dan, Gaziantep’e ki, Gaziantep’te bir sürü Şırnaklı, Cizreli, Silopili ihracatlı hemşerilerimiz var. Hepsi ama hepsi istisnasız dediler ki Habur’un bu şekilde çalışmasına minnettarız. 

Hatırlarsanız 13 Aralık’ta ben aranıza katıldığım zaman, fazla uzun bir zaman değil, buradaki birçok arkadaş beni karşılamışlardı. Bana o zaman dedik ki, bizim en büyük sorunumuz terör ama onunla beraber ikinci büyük bir sorunumuz var kapımız; Habur’un ihracatını, ithalatını olabilecek en güzel şekilde olması ve bu bölgeye bir sinerji oluşturmasıydı. 

O zaman bir Habur’un performansını, Tır Parkını gözümüzün önüne getirmeksizin başaracağımızı düşünemedik. Şu tespiti iyi yapmamız lazım. Habur eğer çok verimli çalışacaksa Tır Parkı son derece modern bir tesis olması gerekmektedir. Tır Parkının otomasyonla yönetilmesi lazım, insana odalı, insan menşeli bir sistemle yönetilmemesi lazım. 

Ben burada hiç kimseyi suçlamıyorum. Bugüne kadar kooperatifin, birliğin geçmiş ve şuan da ki tüm yöneticilerine, çalışan tüm işçilerimize, burada faaliyet gösteren tüm esnaflarımıza şehrim adına çok teşekkür ediyorum.” İfadelerine yer verdi. 

Tır Parkının Tamamı Beton Olacak
Şırnak Valisi Ali Yerlikaya “Tır parkına giriş sistemi tamamen değişiyor. Burada alt üst geçiler yapılacak. Tır Parkımızın içi tamamen 30 cm kalınlığında beton olacak. Projenin tamamlanması ile birlikte basın mensuplarına bir sunum yapacağız. Burada idare binamızın sahaya hakim olması açısından hava alanlarında olduğu gibi kulemiz, emniyetimiz, bölge trafiğimiz, özel güvenliğimiz, itfaiyemiz, temizliğimiz, olacak. Tam anlamıyla eski tip Türk hamamımız olacak, tır parkında yeşil alan olacak, havuzlar yapılacak. 

Tır Parkı Hiç kimseye devredilmeyecek
Buradan sizin aracılığı ile seslenmek istiyorum. Tır Parkı hiç kimse ama hiç kimseye verilmeyecek. Şırnak Valiliğimiz tarafından bizzat işletilecek. Bunu da herkes açık seçik öğrensin. Çünkü buranın gelirine benim şehrimin ihtiyacı var. Ben burayı yap işlete vermem. 

Tır Parkından Elde Edilecek gelir Okul yapımına harcanacak
Tüm şehrime müjde vermek istiyorum, Buradan elde edilen para devamlı olarak Anaokul ve ilköğretim Okul yapımlarına harcanacak. Burası hayır işi haline gelecek. Hem şoförümüz buradan istifade edecek hem de diğerleri. 

İşçiler, İşten Çıkarılmayacak
Bu süreçte tır Parkını devir alacağımızı bildiğimiz için buranın ihalesini yaptık. Yetkili firmamıza burada çalışan işçilerin isimlerini vereceğiz. İşveren ve işçi arasında ki münasebet devam edecek. Ama yarın kusur olduğunu tespit ettiğimiz işçi olursa biz sadece burada değil, hayatımızda sadece ilk defa hizmet işi yapmışta değiliz. Diğer yerlerde ki davranışımız nasılsa burada ki davranışımız da aynı olacak.” Açıklamalarında bulundu. 

Yapılan açıklamaların ardından karşılıklı imzalar atılarak Tır Parkı yönetimi yeniden İl Özel İdaresine devredildi.

Kadir BARIŞ / SİLOPİ KENTHABER
Yayın Tarihi : 7 Ocak 2009 Çarşamba 11:22:36
Güncelleme :8 Ocak 2009 Perşembe 20:15:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
eren IP: 88.226.145.xxx Tarih : 26.01.2009 19:51:02

gerçek ten güzel bir şey inşallah olur