24
Mayıs
2024
Cuma
SİLOPİ - ŞIRNAK

Toğurlu rektörleri ağırladı

SİLOPİ BELEDİYE BAŞKANI TOĞURLU'DAN REKTÖRLERE YEMEK

Şırnak'ın Silopi Belediye Başkanı Emin Toğurlu, Şırnak Üniversitesi'nin düzenlediği 'Uluslararası Şırnak İli ve Çevresi Sempozyumu' etkinliği için Şırnak'a gelen rektör ve akademisyenlere bir yemek düzenledi.

Silopi Grand Otel restoranında gerçekleşen yemekte 200 davetli adına konuşan Şırnak Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Altundağ, Belediye Başkanı Emin Toğurlu'ya kendilerine gösterdikleri ilgiden dolayı teşekkür etti.

Belediye Başkanı Toğurlu, "Kadim topraklarımıza Mezopotamya ya gelerek bizleri onurlandıran siz değerli misafirlere öncelikle teşekkür etmeyi bir borç bilirim. Böylesi bir süreçte, bu kadar bilim insanlarının geç de olsa bölgede özellikle Silopi'de toplanması barışa olan inancımızı artırmaktadır" şeklinde konuştu.

Konuşmasında çatışmalı ortama değinen Toğurlu cezaevinde bulunan çocuklara ve siyasilere işaret ederek, "Umuyoruz ki siz değerli bilim insanlarının ülke ve bölge barışına akan kanın durması adına katkı sağlayacak adımlar atar, gittiğiniz yerlerde özellikle anaların artık gözyaşı dökmemesi için gayret sarf etmeleri temennimizdir. Bizim temennimiz budur. Bu vesile ile Mezopotamya'ya barışın doğduğu topraklara Şırnak'a Şehr-i Nuh'a Silopi'ye gelen siz değerli misafirlere şükranlarımı sunuyorum" dedi.

Şırnak Üniversitesi, Başkan Toğurlu'ya kendilerine gösterdikleri ilgiden dolayı plaket verdi.

İHA
Yayın Tarihi : 18 Mayıs 2010 Salı 10:03:03
Güncelleme :18 Mayıs 2010 Salı 13:45:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?