25
Mayıs
2024
Cumartesi
SİLOPİ - ŞIRNAK

Toğurlu üniversitelilerle bir araya geldi

SİLOPİ BELEDİYE BAŞKAN EMİN TOĞURLU ÜNİVERSİTELİ ÖĞRENCİLER İLE BİR ARAYA GELDİ

Şırnak'ın Silopi ilçesinde Silopi Öğrenci Derneği (SÖDER) tarafından düzenlenen panele katılan Belediye Başkanı Emin Toğurlu, Laleş Kültür Merkezi'nde öğrencilerle bir araya gelerek sorunlarını dinledi.

Silopi Laleş Kültür ve Sanat Merkezi toplantı salonunda düzenlenen toplantıya Türkiye'nin değişik üniversitelerinde okuyan yaklaşık 350 öğrencinin yanı sıra SÖDER yetkilileri ve Silopi Belediye Başkanı Emin Toğurlu katıldı. Panelde bir konuşma yapan SÖDER'in çiçeği burnunda Başkanı Mehmet Tankan, kendilerinin ilçeye daha iyi hizmet sunmak adına her zaman için bir gayret içinde olacaklarını ifade ederek öğrencilerden ve toplumun her kesiminden insanların desteklerine ihtiyaç duyduklarını söyledi. Uzun bir süre SÖDER'de geçici başkanlık yapan aynı zamanda SÖDER'in kurucuları arasında yer alan Mehmet Tanrıverdi, özellikle kız çocuklarının okutulması konusunda ailelerin yeteri ilgiyi göstermediklerini bu durumun kendilerini üzdüğünü bildirerek, eğitimli bir toplumun oluşturulması için kız-erkek fark etmeksizin herkesin mutlaka okuması gerektiğini ifade etti.

Belediye Başkanı Emin Toğurlu, eğitimin önemine vurgu yaparak SÖDER'e imkanları dahilinde her türlü desteği sunmaktan deri durmayacaklarını ifade etti. Toğurlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Kesinlikle bilinmesi gerekir ki eğitimden mahrum bir toplumun geleceği aydın olamaz. Okumayan bir toplum, kendi kültüründen uzaklaşacağı gibi kendisini her türlü kötü gelişmelere teslim ederek yarınlarını müreffeh kılmaktan uzak bırakır. Silopi hızlı gelişen ve büyüyen stratejik bir konuma sahip, ancak ne yazık ki, bu gelişme ve büyüme eğitimle paralellik arz ederek gelişmedi. Para eğitimden önce geldiği için bugün bazı sıkıntılar hala sürmekte, ancak buna rağmen ben Silopi'nin yarınlarından umutluyum.

Paranın bilgiden önce geliştiği dönemlerde okuyanlar, şoför olmak isterken bugün herkes doktor, avukat, mühendis olmak istemekte. Bu da bizi sevindiren bir durum. En önemlisi aydın bir Silopi, aşiretçilik gibi kavmiyetçilik gibi kötü kaderini terk etmek isteyen bir neslin okuyarak kendi kaderlerini oluşturmak istediklerini görmek de ayrı bir sevinç ve mutluluktur bizim için. Biz Silopi Belediyesi olarak, her şeyin kültürlü bir toplumun oluşturulmasından geçtiğini iyi biliyoruz. Bunun için de yatırımların en

kutsalının da eğitime yatırılmasının öncelliğini de her platformda vurgulamaktayız. Bir adım olarak, geçen sene kurduğumuz eğitim destek evi yüzde yüz bir başarı ile öğrenci kardeşlerimize katkı sunduk. Yine bu sene 30 öğrenci sayısından 350 öğrenci sayısına ulaşarak eğitim vermekteyiz. Sağduyulu öğretmenlerimizin destekleri ile bu sayı Allah'ın izniyle 800-900 olacaktır. Bu da elbette bir başarıyı da beraberinde getirecektir. Yeter ki bizler kendi geleceğimiz olan siz değerli kardeşlerimize yarınlarımıza

sahip çıkmaktan vazgeçmeyelim. Bildiğiniz gibi Silopi Belediyesi olarak, sizlere her sene burs vermekteydik. Ancak CHP'nin geçen sene verdiği bir önergenin kabul edilmesi ile artık yasal olarak belediyeler burs verememekteler. Ama yine de sizlere yasal koşullar çerçevesinde katkı sunacağımızı ifade etmek isterim. Burs olarak değil ama yardım olarak katkı sunabileceğimizi sizlere söylemek isterim. Şunu çok iyi bilmemiz gerekir ki, şartlar ne olursa olsun sizlerin evi Silopi'nin geleceği olan bu derneğin, SÖDER'in asla yalnız bırakılmayacağını bırakılmaması gerektiğinin de bilinmesini isterim. Bizler elbette kendi payımıza düşeni yapacağız. Ancak bu konuda sizlere de büyük görevler düşmekte. Her biriniz 1 TL yardım bile yaparsanız bu kurum bir şekilde ayakta kalır. Her şey daha aydın ve sorunlarından arınmış bir Silopi için diyor sizlere başarılar diliyorum."

SİLOPİ BELEDİYE BAŞKAN EMİN TOĞURLU ÜNİVERSİTELİ ÖĞRENCİLER İLE BİR ARAYA GELDİ
İHA
Yayın Tarihi : 9 Şubat 2010 Salı 10:24:05
Güncelleme :10 Şubat 2010 Çarşamba 14:07:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?