24
Mayıs
2024
Cuma
SİLOPİ - ŞIRNAK

Töre cinayetinde babaya tutuklama kararı

Silopi'de, tecavüze uğrayan ve hamile kalan genç kızın, kendisinden 2 yaş küçük kardeşi tarafından silahla vurularak öldürülmesinin ardından, ilçeyi terk eden baba Hasan B. için tutuklama kararı çıkartıldı.

Silopi İlçesi Cudi Mahallesi’nde geçtiğimiz hafta kimliği belirsiz bir kişinin tecavüzüne uğrayan B.B., aile meclisinin aldığı kararla kendisinden 2 yaş küçük kardeşi R.B. tarafından öldürülmüştü. Cinayetin ardından R.B. ve annesi Taybet B. tutuklanarak cezaevine konulmuştu.

8 çocuk sahibi Taybet B.’nin tutuklanmasının ardından biri 2,5 yaşında olan 6 çocuk ise akrabalarının yanına sığındı. Aile meclisinin aldığı karara karşı çıkan baba Hasan B.’nin ise cinayetin önlenmesi için çevresindekileri ikna etmeye çalıştığı ileri sürülerek, tüm girişimlerine rağmen sonuç alamayınca Silopi’yi terk ederek Mersin’e gittiği belirtildi. Cinayetin aile meclisi kararıyla işlendiğini belirten Silopi Cumhuriyet Savcılığı ise baba Hasan B. için tutuklama kararı çıkarttı.

Ailenin avukatı Aydın Satıcı, anne Taybet’in tutuklanma kararına itiraz ettiklerini ifade ederek, "Annenin ciddi sağlık sorunları bulunmaktadır. Ayrıca geride 6 tane bakıma muhtaç çocuk bulunmaktadır. İlçeyi daha önce terk eden baba Hasan B. için de tutuklama kararı çıktığından, çocuklar ortada kaldı" dedi.

Öte yandan, 8 aylık bebeğiyle birlikte öldürülen B.B., cinayetten sonra yapılan otopsinin ardından Silopi Mezarlığı’nda toprağa verildi. Yaklaşık bir hafta geçmesine rağmen B.B.’nin mezarını kimsenin ziyaret etmediğini belirten mezarlık görevlisi, "Cenazeyi getirdikleri akşam ben burada yoktum. 3 kişi gelip mezarı kazıp defnetmişler. Ben de olayı araştırmak için belediyeye bilgi verdim. 1 haftadır kimse gelip de mezarı ziyaret etmedi" diye konuştu.

 

İHA
Yayın Tarihi : 3 Haziran 2005 Cuma 18:39:28
Güncelleme :2 Temmuz 2005 Cumartesi 14:41:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?