20
Mayıs
2024
Pazertesi
SİLOPİ - ŞIRNAK

Ücretsiz dershane uygulaması başladı

Şırnak Valiliği'nce hazırlanan proje kapsamında Silopi ilçesinde daha önceden ücretsiz dersane hakkı kazanan öğrenciler ders başı yaptı.

Türkiye'de ilk defa Şırnak Valiliği'nin düzenlediği proje Silopi'de hayata geçirildi. Proje kapsamında Silopi Kültür Fen Dersanesi'nde 145 öğrencinin eğitim göreceği bildirilirken, 167 öğrencinin ise Silopi İpekyolu Sur Dersanesi'nde eğitim göreceği açıklandı. İlde proje kapsamında toplam 312 öğrenci eğitim görmeye başladı.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Metin Bayar, Şırnak'ın ÖSS ve OKS sıralamasında en son sıralarda yer almasını önlemek ve öğrencileri eğitime teşvik etmek amacıyla hazırlanan proje çalışmalarının tamamlandığını ve öğrencilerin eğitime başladıklarını söyledi. Ücretsiz eğitim görecek olan toplam 312 öğrencinin isim listesini açıklayan Bayar, aynı zamanda Silopi 172. Zırhlı Tugay Komutanlığı tarafından tam donanımlı olarak açılan Mehmetçik Dersanesi'nde de 157 öğrencinin ücretsiz eğitim gördüğünü ifade etti. Proje ile birlikte ücretsiz eğitim gören öğrenci sayısının 469'a yükseldiğini söyleyen Milli Eğitim Müdürü Bayar, çalışmaların sonuç vereceğinin altını çizdi. Metin Bayar, ilçede maddi durumu düşük olan çok sayıda öğrenci bulunduğunu ve öğrencilerin eline geçen bu fırsatı iyi değerlendirmesi gerektiğini vurgulayarak yapılan bütün çalışmaların eğitim-öğretim yılı sonlarında sonuç vereceğini ifade etti.

Ücretsiz olarak dersane eğitimi alan öğrenciler, Şırnak Valiliği'ne, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) Başkanlığı'na, İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerine teşekkür ettiler.

İHA
Yayın Tarihi : 16 Ekim 2008 Perşembe 11:08:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?