22
Mayıs
2024
Çarşamba
SİLOPİ - ŞIRNAK

Yeşil kart sıkıntısı var

Silopi Kaymakamı H. Mehmet Kara, ilçede yeşil kart bürosunda karne sıkıntısı yaşadıklarını belirterek, yaklaşık olarak 20 bin yeşil kart karnesine ihtiyaç duyulduğunu ifade etti.


Kaymakam Kara, acilen 10 bin karne almak için girişimlerde bulunduğunu belirterek, yeşil kart bürosunda yaşanan sorunu en az indirmek için büyük uğraşlar verdiklerini vurguladı. KÖYDES ile ilgili çalışmaların son hızla devam ettiğini ifade eden Kaymakam Kara, yıl sonuna doğru Kaymakamlığın projelerini bitirme hedefinde olduklarını söyledi.

Silopi Kaymakamı H. Mehmet Kara, " İlçemizde şuanda yeşil kart için başvuruda bulunan 20 bine yakın vatandaşımız var. Yapılan genel kurul toplantısında 2 bin 500 aileye karne verilmesine karar verildi. Sağlık Bakanlığı'na ilçemize gönderilmesi için 10 bin yeşil kart başvurusunda bulunduk. Karnelerin gelmesi ile birlikte başvuran vatandaşlara karneler dağıtılacak. Çok sayıda başvurunun olduğu ilçemizde yeşil kart sıkıntısını ortadan kaldırmak için elimizden geldiği kadar çalışacağız" dedi.


Kaymakam H. Mehmet Kara, KÖYDES çalışmalarının da sürdüğünü belirterek, "Köylere Hizmet Götürme Birliği Başkanlığı tarafından yapılan, Köylerin Altyapısını Destekleme Projesi (KÖYDES) çalışmaları tüm hızı ile devam ediyor. İlçeye bağlı Çardaklı, Çiftlik, Kavallı, köylerine ve Babındık, Dereler ile Eğrikonak mezralarında içme suyu yapım projesi devam etmektedir. Silopi Görümlü-Çalışkan, Pınarönü, Kapılı, Doruklu, Serebiye 2. kat ve Orta köyü, Ilıcalar 1. kat asfalt yapım işleri iş sürüyor. Ayrıca Silopi ilçe merkezinde 200 yataklı öğrenci pansiyonu, ilçeye bağlı Ova köy' ile Ceylanlı mezrasına 8 derslik ilköğretim okulun projenin devam edildiği ve Silopi ile Görümlü sulama kanalı yapım çalışmaları son hızla yürütülüyor" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 6 Temmuz 2007 Cuma 10:12:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?