23
Mayıs
2024
Perşembe
GÜNCEL

TIR parkı faaliyete geçti

Şırnak'ın Silopi İlçesi Habur Sınır Kapısı'na bağlı olarak Şırnak Valiliği tarafından 500 bin dönüm arazi üzerinde yapılan 5 bin araçlık TIR parkı hizmete açıldı.

Habur Sınır Kapısı'ndaki restore çalışmaları ve sınır kapısında yaşanan ithalat ve ihracat yoğunluğu nedeniyle oluşan kuyruklar büyük izdihamlara neden oldu.

Kuyrukların eritilmesi ve sınır kapısındaki restore çalışmalarının hızlandırılması için valilik tarafından Habur Sınır Kapısı'na bağlı olarak 500 bin dönüm arazi üzerinde yapılan 5 bin araçlık TIR parkı, sabah saatlerinde ABD askerlerinden oluşan 3 kişilik heyet tarafından ziyaret edildi.

Kamyon şoförlerinden Müslüm Güneş, "TIR parkı, geçekten çok güzel. Eğer gerekli uygulamaları yaparlarsa biz şoförlerin sorunları da çözülür. Aynı park Irak'ın Kürt bölgesinde de vardı, orada 2 dolar verirdik.

Herkes girişte kaydını yaptırır, sonra sıra numarasına göre çıkış yapar. Aynı şey uygulanır ve sıkı takip edilirse, biz de bu çileden kurtulmuş oluruz.

Daha önceki durumumuz içler acısıydı. Biz kuyrukta beklerken Şırnak plakalı araçlar sollayarak gidiyor, hakkımızı yiyordu.

Bu haksızlıktı. Yeni uygulama bizi sevindirdi" diye konuştu. Öte yandan, TIR parkına ilk etapta 3 bin araç alınacağı öğrenildi.

.
Yayın Tarihi : 4 Kasım 2005 Cuma 12:52:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?