17
Mayıs
2024
Cuma
SAĞLIK

Bagajdaki ete zabıta el koydu

Aksaray'da, otomobil bagajına sağlıksız şekilde istif edilmiş büyükbaş hayvan etine vatandaşların ihbarıyla zabıta tarafından el konuldu.

Meydan Mahallesi 578. Sokağı'nda 68 EP 339 plakalı otomobilin bagajına sağlıksız şekilde istif edilen ve bagajdan taşan etleri gören vatandaşlar, durumu Aksaray Belediyesi Zabıta ekiplerine bildirdi. Aldığı ihbar sonucu aracın bulunduğu sokağa gelen zabıta ekipleri, önce etin mühürlü olup olmadığını araştırdı. Et üzerinde belediye mezbahanesinde kesildiğine dair mührün olmadığını gören ekipler, kaçak olarak kesim yapıldığını telsiz anonslarıyla bildirdi. Bu arada aracın etrafına toplanan mahalle sakinleri, paslı otomobil bagajındaki etleri inceleyerek, etin tüketiminin sağlık açısından son derece tehlikeli olabileceğini ifade etti.

Bu arada zabıta ekipleri, otomobil plakasından kaçak et kesen ve sağlıksız şekilde eti taşıyan şahsı aramaya başladı. Yapılan uğraşlara rağmen otomobil sahibine ulaşılamadı. Zabıta ekipleri, vatandaşların da yardımıyla otomobil bagajındaki etleri zabıta arabasına yükledi. Bu sırada olay yerine gelen etlerin sahibi Yılmaz Durmaz, basın mensuplarının "Neden bu sağlıksız ortamda eti taşıyorsunuz? "sorularını yanıtsız bıraktı. Durmaz, zabıta ekiplerine, "Ben zaten eti belediye et mezbahanesine götürecektim. Oraya götürecektim ve işlem yapılacaktı. Siz etleri geri otomobile yükleyin, ben götürürüm. Kendi malımız yahu, ne olacak? Belediye veterineriyle görüştük. Oraya getirin rapor alırız" dedi.

Zabıta ekipleri ise, şahıstan Aksaray Belediyesi Et Entegre Tesisleri'ne kadar kendilerini takip etmesini istedi. Mezbahaya götürülen etlerin şahsa teslim edilmediği ve belediye tarafından kaçak et kestiği ve bunları sağlıksız şekilde taşıdığı için Yılmaz Durmaz'a kanuni işlem uygulandığı bildirildi.

.
Yayın Tarihi : 14 Nisan 2006 Cuma 19:06:53
Güncelleme :19 Haziran 2006 Pazartesi 12:14:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?