18
Mayıs
2024
Cumartesi
AĞAÇÖREN - AKSARAY

Çiftçiye büyük şok!

TARLASINDA BULDUĞU TARİHİ SİKKELERİ POLİSE VERDİ

Aksaray'ın Ağaçören ilçesinde, tarla süren bir çiftçi pulluğa takılarak yüzeye çıkan küpü açınca içinden 450 adet tarihi sikke çıktı. Çiftçi bulduğu tarihi sikkeleri polise getirerek teslim etti.

Ağaçören ilçesinde N.E. adlı kişi, kendisine ait tarlayı traktörü ile sürerken traktörün pulluğuna bir küp takılarak yüzeye çıktı. Küpü fark eden çiftçi hemen traktöründen inerek küpü inceledi. Küpü açtığında içinden 450 adet tarihi sikke çıktığını gören çiftçi küpü ve sikkeleri alarak Aksaray Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğüne geldi. Ekipler çiftçiyi dinledikten sonra tarihi sikkeleri Aksaray Müzesinde uzmanlara inceletti. Bizans, Grek, Roma ve Selçuklu

dönemlerine ait oldukları öğrenilen 450 sikke ve ok ucu ile 1 adet bileziğin detaylı incelemesinin yapıldıktan sonra Aksaray Müzesine teslim edileceği öğrenildi.

Aksaray Emniyet Müdürü Dr. Halis Böğürcü, Ağaçörenli çiftçiyi duyarlı davranışı nedeniyle tebrik ettiğini ifade ederek, "Tarihi değerlerimize hepimiz sahip çıkmalıyız. Çiftçimiz tarla sürerken bulduğu bu tarihi eserleri bize getirerek örnek bir davranış sergiledi. Duyarlı davranışı ve tarihe verdiği önem nedeniyle çiftçimizi kutluyoruz" dedi.

TARLASINDA BULDUĞU TARİHİ SİKKELERİ POLİSE VERDİ
TARLASINDA BULDUĞU TARİHİ SİKKELERİ POLİSE VERDİ
İHA
Yayın Tarihi : 11 Aralık 2010 Cumartesi 15:21:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?