16
Mayıs
2024
Perşembe
AĞAÇÖREN - AKSARAY

Katran Operasyonu

Aksaray'da hastane ve resmi kurumlara kaçak akaryakıt satarak haksız kazanç sağladığı iddia edilen bir örgüte yönelik düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 13 kişiden 7'si tutuklandı. Tutuklananlar arasında Gülağaç İlçe Devlet Hastanesi Başhekimi de bulunuyor.

8 Aralık 2007


Edinilen bilgiye göre, Aksaray Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şubesi ekipleri, bazı hastane ve resmi kurumlara kaçak akaryakıt getirerek haksız kazanç sağlayıp, suç örgütü kurduğu ileri sürülen bir grubu takibe aldı. Yapılan araştırmalar sonunda 5'i Mersin 8'i de Aksaray'da 13 kişi "Katran" adı verilen operasyonla gözaltına alındı.


KOM Şubede ifadeleri alınan Y.Y., Ö.B., H.G., A.R.T., C.K., H.N.A., H.T., R.D., Ö.N., M.K.N., Ş.N., İ.E. ve S.Ö. daha sonra Aksaray Adalet Sarayı'na getirildi. Nöbetçi savcının ifadesini alarak mahkemeye sevk ettiği şahıslardan Y.Y., Ö.B., A.R.T., C.K., H.N.A., R.D. ve Ö.N. tutuklanırken, diğer 6 kişi ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.
Tutuklananlar arasında bulunan H.N.A'nın Gülağaç İlçe Devlet Hastanesi'nin Başhekimi olduğu, A.R.T.'nin Ağaçören İlçe Devlet Hastanesi Müdürü olduğu, C.K.'nın Güzelyurt İlçe Devlet Hastanesi'nin Müdürü olduğu, R.D.'nin ise Gülağaç Devlet Hastanesi Saymanlığı'nda görevli olduğu öğrenildi.

HASTANELERE KAÇAK AKARYAKIT SATILMIŞ


Aksaray'a getirilen kaçak kalorifer yakının hastanelere satıldığını tespit eden KOM Şubesi ekiplerinin mahkeme kararıyla petrol tesisi işletmeciliği yapan Y.Y.'nin telefonunu dinlediği öğrenildi. Hastane ihalelerine girerek en iyi teklifi veren şirketin ihaleyi aldıktan sonra kaçak akaryakıtı hastanelere götürdüğü belirlendi. İhale aşamasında bazı hastane yetkililerinin Y.Y. ile bağlantıya geçtikleri tespit edildi.

iha
Yayın Tarihi : 13 Aralık 2007 Perşembe 12:40:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?