16
Mayıs
2024
Perşembe
AĞAÇÖREN - AKSARAY

'Ne bedeli ödüyorsunuz'

ERTUĞRU;” TRİLYONLARCA LİRA PARAYA YAZIK DEĞİL Mİ?”


Osman Ertuğrul;”Bazıları çıkıp ‘bedel ödemeye hazırım’ gibi yorumlar yapıyor. Neyin bedelini ödüyorsun. Ne bedeli ödeyeceksin. Trilyonlarca lira paraya yazık değil mi?”

MHP Aksaray Milletvekili Osman Ertuğrul dün sabah kahvaltısında basın mensupları ile bir araya geldi. Meclis çalışmalarından söz eden ve Aksaray’ın öne çıkan meselelerini halletme gayretinde olduklarını kaydeden Ertuğrul, özellikle Üniversite kampusu ile alakalı değerlendirmelerde bulundu.

Konya yolu ve çiftçileri yakından ilgilendiren kimi sorunlarla da yakından alakadar olduğu bilgisini veren Milletvekili, Aksaray’a yapılması düşünülen Otel yatırımı ile alakalı endişelerini de dile getirdi.



- Konya Yolu İçin Gereken Yapıyoruz -



Konya – Aksaray arası duble yol ile alakalı Meclise soru önergesi verdiğini ve kısa bir süre içerisinde bunun cevabını almayı beklediğini anımsatan Osman Ertuğrul, bu yolun bir an önce duble olması gerektiğini ve hayati bir öneme haiz olduğunu söyledi. İstatistiklere bakıldığında da bu yolun Türkiye’nin en önemli güzergahlarından birisinin olduğunu açıklayan Ertuğrul, “Bu konu çok önemli. Bu yol, Türkiye’nin en önem arz eden yollarının başsında geliyor. Geçtiğimiz birkaç gün içerisinde bu yolda meydana gelen bir trafik kazasında 3 vatandaşımızı daha kaybettik. 2007 yılının 11 aylık dönemine bakıldığında 60’tan fazla vatandaşımızın bu yol üzerinde geçirdiği kazalar sonucu hayatını kaybettiğini görüyoruz. Konuyla ilgili bir soru önergem oldu ve cevap bekliyorum” dedi.



- Kampusun Taşınmasına Karşıyım -



Üniversitenin şehirler için bacasız sanayi olduğunu kaydeden ve Aksaray Üniversitesinin ikinci kampusa taşınmasına yönelik eleştirilerde bulunan Milletvekili, bu fikre karşı olduğunu beyan etti. Kampus değişikliğinin gündemde olduğunu ancak böyle bir kararın alınmadığını söyleyen Milletvekili, mevcut yerin ihtiyacı karşılayabilecek ölçüde olduğunu kaydetti. Zemin suyu ile alakalı sorunun ciddi olmadığını da sözlerine ekleyen Milletvekili, şöyle devam etti: “Sivil Toplum Kuruluşlarıyla, bürokratlarıyla, siyasilerle bu konu görüşülmedi. Kamuoyu ile temasa geçmeden böyle bir işe kalkışılmamalıydı.” ‘Biz yaptık oldu’ mantığı ile iş yapılmaya çalışıldığını ve Mecliste de benzer bir durumun söz konusu olduğunu açıklayan Ertuğrul, bu anlayışın yanlış olduğunun altını çizdi. Üniversitenin mevcut kampusuna 100 Milyon YTL gibi bir rakamın harcandığına temas eden MHP’li Milletvekili, “Zemin suyunu bahane etmek manasız. Zira yapılaşmanın olduğu her yerde zemin suyu bir süre sonra düşer. Bu problem değil. bu kadar para harcanan bir kampusu bu sebepten dolayı başka bir yere taşımak ciddi bir sıkıntıdır. Mevcut bölgedeki sorunları çözmek varken bir başka yere taşınmak anlamsız” dedi. OSB’nin de Üniversite bölgesinde olduğunu ve bu bölgenin gelişimi için Üniversitenin mevcut alanda kalması gerektiğini savunan Osman Ertuğrul, konu ile açıklamasına şöyle devam etti: “Eğer mevcut yerde kalınırsa şehir ve OSB hızlı bir şekilde gelişir. Burada zemin suyunu problem olarak görmemek lazım. Zira yapılaşma oldukça zemindeki su aşağılara gerileyecektir. Bu konu hiçbir platformda tartışılmadan ‘ben yaptım oldu’ mantığı ile yapılamaz. Bazıları çıkıp ‘bedel ödemeye hazırım’ gibi yorumlar yapıyor. Neyin bedelini ödüyorsun. Ne bedeli ödeyeceksin. Trilyonlarca lira paraya yazık değil mi?”



- Bu Yatırıma İmza Atan Herkesten Hesap Sorarız -



İsim vermeden HİLTON’un Otel yatırımı konusunda da bilgiler aktaran Osman Ertuğrul, bunu önlemek için ellerinden gelen her şeyi yapacaklarını söyledi. İlgili firmaya verilmek istenen yerin çok hayati bir öneme sahip olduğunu anımsatan Milletvekili, “Şehrin en değerli yerini 5084’ten yola çıkarak bedelsiz olarak bir firmaya veremezsiniz” dedi. Yapılacak yatırımın bir üretim tesisi olmadığını ve sadece hizmet sektörü olduğunu kaydeden Ertuğrul, “Burada sadece gelip geçene ürün satılacak. Bir üretim yok, bir katma değer yok. Bedelsiz olarak bu arazinin verilmesine karşıyız ve bunun altında imzası olan herkesten hesabını sorarız. İhaleye çıkartıp bedelini verene burası verilir. Bunu anlarım ama bedelsiz olarak bu kadar değerli bir bölgenin böyle bir yatırım için verilmesine karşıyım” şeklinde konuştu. Osman Ertuğrul verilmek istenen yere paha biçilemeyeceğini de sözlerine ekledi.



- Şeffaflık Böyle mi Olur -



Aksaray Belediyesinin yaptığı ihaleleri de eleştiren Osman Ertuğrul, ‘Şeffaf İhale Yapıyoruz’ söylemlerini yorumladı. “İhale yapılıyor, fiyatlar alınıyor, biz daha sonra açıklayacağız deniyor ama gerisi yok. Bu mu şeffaflık” diye soran Milletvekili, şöyle devam etti: “Kime, ne kadara verdiniz? Bunu neden açıklamıyorsunuz. Şeffaflık böyle mi olur. Neticeyi açıklarsın şeffaf olursun.” Demokrasilerin azınlığı hiçe saymadığını kaydeden Milletvekili, konuşmasını şu sözlerle tamamladı: “Demokrasi azınlıkların hakkını korumaktır. Kendilerine verilen halk desteğini doğru kullanmalarını talep ediyorum. Yapılacak her iyi işin altına bizde imza atmaya hazırız.”

aksaray güncel
Yayın Tarihi : 13 Aralık 2007 Perşembe 13:25:23
Güncelleme :13 Aralık 2007 Perşembe 13:31:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?