22
Mayıs
2024
Çarşamba
GÜZELYURT - AKSARAY

Güzelyurt 2008'e hazırlanıyor

Güzelyurt Aksaray’ın turizm kapısı, Kapadokya’nın incisi ve Kapadokya’nın yükselen yıldızıdır.



Güzelyurt’ta son günler de hummalı bir şekilde çalışıyor. Bizlerde Anadolu Ajansı olarak Güzelyurt’ta neler olduğunu araştırmak ve öğrenmek için Belediye Başkanı Kudret Özeş’i makamında ziyaret ettik. Başkan Özeş’e Güzelyurt’ta yapılan çalışmaları sorduk;


Belediye Başkanımız Kudret Özeş ‘’ fark edildiği üzere ilçemiz şu anda bir şantiye havasında İnşallah 2008 yılı bizim için çok önemli bir yıl olacak size yaptığımız işlerden bahsedeyim. Şu anda yaklaşık 1.6000.000 adet küçük doğal parke taş ile sit alanı içerisindeki bütün dikkat edin bütün sokaklarımızı doğal taş ile döşüyoruz artık yerli ve yabancı bir turist ilçemize geldiğinde ayaklarını çamur bulaşmayacak döşemekte olduğumuz doğal taşların üzerinde yürüyecek ve o tarihi dokunun havası teneffüs edecek. Bilindiği üzere belediyemizin geliri yok denecek kadar azdır başta ilimiz Milletvekillerine, İlimiz Valisi Sebati Buyuran’a, İl Kültür ve Turizm Müdürümüz Hamza Zengin’e ve İlçemiz Kaymakamı Ramazan Yıldırım’a şahsım ve ilçe halkım adına en derin şükranlarımı sunarım. Bizlere bu kaynağı sağladıkları için ayrıca İlçemiz Kaymakamı Ramazan Yıldırım’ın yoğun çabaları sayesinde atıl vaziyetteki lisemizin atölyeleri halkımızdan topladığımız maddi yardımlarla Devlet Parasız Yatılı Yurduna çevirdik kapasitesi 50 erkek 50 kız öğrencidir. Şu anda 36 öğrencimiz kullanmaktır. Her şeyiyle dört dörtlük bit yurt oldu tertemiz yemekleri çıkmakta sıcak suları akmakta tertemiz pırıl pırıl bir yurt oldu. Bu ilçemiz açısından çok önemlidir. Hem orada 3-5 vatandaşımız çalışarak ekmek yiyecek hem de ilçemiz ekonomisine katkıda bulunacaktır. 


Belediye Başkanımız Kudret Özeş’e İlçede Aksaray Üniversitesine bağlı açılacak 4 adet Yüksekokulun durumunu soruyoruz. Başkan Özeş ‘’ Yüksekokul işlerimizde büyük bir hızla devam etmektedir. Halkımız taahhüt ettiği maddi yardımları banka hesap numaramıza yatırmaktadırlar. Fakat bu çok külfetli bir iş ama her şeye değer ilçemiz açısından hayati derecede önemli bir iştir. Bu yüzden üzerinde ciddiyetle duruyoruz. Şu anda belediyemizin yanında bulunan tarihi tescilli yüksekokula tahsis ettiğimiz evin restorasyonu başlamış bulunmakta ondan sonra diğer binaların tadilatları yapılarak 2008–2009 eğitim ve öğretim yılında hizmete sokacağız. Bütün çabalarımız bu yönde büyük bir azim ve şevkle devam etmektedir. Yüksekokul tabelalarımızın hazırlandı bugün yarın onları da törenle binalarımıza monte edeceğiz. Bu Yüksekokul işinde emeği geçen herkese şükranlarımı ve saygılarımı sunuyorum.



Ayrıca şuna canı gönülden inanıyoruz Güzelyurt en kısa sürede hak ettiği yere gelecektir. Bizim için başlangıç 2008 yılıdır. Bu amaçla gece gündüz çalışmalarımız devam etmektedir. Ayrıca son günlerde artan terör olayları bizleri derinden yaralamıştır. Allahtan şehitlerimize rahmet gazilerimize şifalar diliyorum.

güzelyurt belediyesi
Yayın Tarihi : 17 Aralık 2007 Pazartesi 16:11:03
Güncelleme :17 Aralık 2007 Pazartesi 16:21:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?