22
Mayıs
2024
Çarşamba
GÜZELYURT - AKSARAY

Güzelyurt Mega Chanel'da

İlçemiz Güzelyurt'a Yunanistan'ın en çok izlenen Tv kanallarından ''Mega Chanel'' gelerek çekim yaptı.

Program yapımcısı Ravlos Tisamas,yardımcısı Eleni Papasotiriov ,kameraman Hronis Thıslakis ve tercüman Ekrem Hacıhasan’dan oluşan çekim ekibi Güzelyurt'a hayran kaldı.

Yunanistan’ın en çok izlenen TV kanallarından birisi olan Mega Chanel Kapadokya Bölgesi çekimleri için Güzelyurt’a geldi.

Program yapımcı ve sunucusu Ravlos Tsimas,Eleni Papasotiriov ,kameraman Hronis Thıslakis ve tercüman Ekrem Hacıhasan’dan oluşan çekim ekibi öncelikle İlçenin son nalbantı Veyis Nalbantoğlu’nun palan ,semer ve yastık yaptığı dükkana gittiler.

Burada Veyis Nalbantoğlu’ndan neler yaptığını ve Yunanistan’dan mübadele esnasında yaklında kalanları dinlediler. Ayrıca Veyis dedenin yaptığı semer, palan ve yastıkları inceleyen ekip buradan hediyelik eşya satan dükkana giderek burada bulunan eski küp ve hediyelik eşyaları incelediler. 

Tercüman Ekrem Hacıhasan’a bu tv kanalının veya programının reytingini sorduğumuzda tercüman Ekerm Ravlos Tsimas’ın Yunanistan’ın Uğur Dündar’ı olduğunu söyledi.

Burada dükkan sahibinden dedelerinin mübadele hakkında neler duyduklarını sordular. Dükkan sahibi Hasan Yeygel ‘’dedelerimizden mübadele esnasından deniz yolu ile gelirken bir çok kişinin hastalıktan öldüğünü ölenlerin cesetlerinin denize atıldığını geldikleri yerlerin çok güzel olduğunu buraya Güzelyurt’a geldiklerinde buradan giden Rumların evlerine yerleştirildiklerinden bahsederdi’’ dedi.

Buradan belediye tarafından yüksekokula verilmek için kiralanmış eski Rum evini inceleyen Yunan Mega Chanel ekibi bu evdeki Rumlardan kalma ahşap dolapları tandır evlerini çekti. Daha sonra Kanadalı tarafından alınıp restore edilen eski Rum evini gezen ekip evlere hayran kaldı.

Yunan televizyon ekibi daha sonra Cami-Kilise ye giderek çekimlerini sürdürdüler. Aşağı Mahalle Vadisindeki diğer yerlatı şehirleri,kiliseler,manastır vadisi,yüksek kilise,ıhlara ve Selime’de çekimlerini yaptılar.


Yunan Mega Chanel ekibi daha sonra Belediye Başkanı Kudret Özeş’i makamında ziyeret ederek gösterdikleri misafirperverlikten ve yardımlarından dolayı teşekkür ederek belediye başkanı ile ropörtaj yaptı.

Başkan'a Yunanistan daki Nea Kalvari (Yeni Gelveri) ile ilişkilerinin nasıl olduğunu sordu.Başkan ÖZEŞ'te ilişkilerin çok iyi ve kesintisiz devam ettiğini yılbaşına doğru orada yapılacak yortuya katılacağını buradan gitmek isteyenleri de götüreceğini bildirdi. Programın 17 Aralık 2007 tarihinde Yunanistan Mega Chanel’de saat 23:45 de EREVNA (Arayış) ismi ile yayınlanacağını bildirdiler.

güzelyurt belediyesi
Yayın Tarihi : 17 Aralık 2007 Pazartesi 16:28:25
Güncelleme :17 Aralık 2007 Pazartesi 16:34:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?