22
Mayıs
2024
Çarşamba
GÜZELYURT - AKSARAY

Güzelyurt'un mübadilleri

Türk-Yunan Dostluk Kültür ve Turizm Festivali için Aksaray'ın Güzelyurt ilçesine gelen, 1924 yılında mübadeleyle Yunanistan'a giden Güzelyurt'lu Rumların çocukları ve torunlarından oluşan Yunan kafilesi, düzenlenen çeşitli etkinliklerle Türk dostlarıyla kaynaştı.

2 Eylül 2007

Güzelyurt Kent Meydanı'nda düzenlene festivale Aksaray Valisi Sebati Buyuran, AK Parti Aksaray Milletvekillleri Ali Rıza Alaboyun ve Ruhi Açıkgöz, Garnizon Komutanı Jandarma Albay Ali İnlek, Güzelyurt Kaymakamı Ramazan Yıldırım, belde belediye başkanları ve ilçe halkı katıldı.

Festivalde açılış konuşması yapan Güzelyurt Belediye Başkanı Kudret Özeş, festivale ev sahipliği yapmanın gurur verici olduğunu belirterek, Yunan halkına geçmiş olsun dileklerini iletti ve bu tür olayların yaşanmamasını temenni etti.

Yunan grup adına konuşan Yusufidis Kaplanidis ise, Yunanistan'daki yas nedeniyle festivale katılımın az olduğunu ifade ederek, "Geleneksel hale gelen festival sevgi ve dostlukla çizgisinden ayrılmayacak. Tek kişi de olsak bu festival yine sürecektir" dedi.


Festivale davetli olarak katılan sanatçı Zeynep Dizdar da, sevilen parçalarıyla Güzelyurtluları coşturdu. Gecenin ilerleyen saatlerinde havai fişek gösteriyle festival sona erdi.

iha
Yayın Tarihi : 17 Aralık 2007 Pazartesi 15:50:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?