17
Mayıs
2024
Cuma
GÜZELYURT - AKSARAY

Ihlara Vadisi'ne turist akını

Dünyanın ikinci büyük kanyonu olan "Ihlara Vadisi", 2004 yılının ilk 7 aylık döneminde 180 bin turist ağırladı. Aksaray İl Kültür ve Turizm Müdürü Hamza Zengin, geçen yıla oranla, bu yıl turist sayısında yüzde 50 oranında artış olduğunu söyledi.

Aksaray'ın Güzelyurt İlçesi'ne bağlı Ihlara Beldesi sınırları içerisinde kalan Ihlara Vadisi'ni 2003 yılında 125 bin yerli ve yabancı turist ziyaret ederken, 2004 yılının ilk 7 ayında 180 bin yerli ve yabancı turist ziyaret etti. Yetkililer, yıl sonuna kadar bu rakamın 300 bine ulaşmasını bekliyor.
Aksaray İl Kültür ve Turizm Müdürü Hamza Zengin, her yıl, bir önceki yıla oranla turist sayısında artış olduğunu dile getirerek, "Bu yıl, vadiyi ziyaret eden turist sayısında yüzde 50 civarında artış oldu. Bu artışın yıl sonu itibariyle daha fazla olmasını bekliyoruz. İlerleyen yıllarda Ihlara Vadisi turistlerle dolup taşan bir kanyon haline dönüşecek. Vadi girişindeki dinlenme alanının modern bir hale getirilmesi için gerekli çalışmaların yapılmasında yardımcı olunacak. Ayrıca bölge halkı ve görevlilerin turistlerle daha iyi ilgilenmesi için girişimlerde bulunacağız" dedi. Ihlara Vadisi'nin dünya için önemli bir kanyon olduğunu kaydeden Zengin, vadinin ziyaret edilip tanınmasında en önemli etkenin reklam olduğunu söyledi.
Vadide görevli yetkililer ise, Haziran-Eylül arasında her gün ortalama 5-6 bin turistin vadiye geldiğini bildirdi.
Öte yandan, Ihlara Vadisi'ni gezdiren turist rehberleri, attıkları her adımda para ödediklerini belirterek, "Otomobili veya otobüsü park etmek 2 milyon lira. Araçtan inmemiz ile satıcıların bir anda yoğunlaşması ve istememize rağmen ısrar etmeleri ayrı bir dert. Bunların yanı sıra yerli turistse 2 milyon, yabancı ise 5 milyon lira giriş parası isteniyor. Sonuçta yerli veya yabancı, aynı paranın ödenmesi gerekir. Ama çifte standart uygulanıyor" dediler.

IHA - AKSARAY
Yayın Tarihi : 9 Ağustos 2004 Pazartesi 18:39:48
Güncelleme :13 Şubat 2006 Pazartesi 12:48:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
dssaa fredvbh IP: 85.104.108.xxx Tarih : 16.10.2007 19:55:32

merhaba saygı deger hemşerılerım ıhlara vadısı boyle gıderse yok olma tehlıkesıyle ic anadolunun dek yaz aylarında en neşelı en guzel olan memleketımız yeşillık yonunden cok guzel vadının yok olmasını istermiyiz ozaman ne duruyoruz ıhlarayı yeşerterız iyi yayınlar.