22
Mayıs
2024
Çarşamba
GÜZELYURT - AKSARAY

Rus turizmcileri Güzelyurt'ta

Kapadokya bölgesinde turizmin gelişmesi amacıyla Kapadokya Meslek Yüksek Okulu ve Moskova Uluslararası Turizm Akademisi arasında imzalanan akademik işbirliği çerçevesinde büyük bir çoğunluğu Rus Turizm Seyahat Acenteleri temsilcilerinden oluşan 150 kişilik Rus heyet, Aksaray'ın Güzelyurt ilçesinde gezi ve incelemelerde bulundu.

6 Mayıs 2007


Kapadokya Meslek Yüksek Okulu ve Moskova Uluslararası Turizm Akademisi'nin ortaklaşa organize ettiği programa Moskova Uluslararası Turizm Akademisi Rektörü İgor Zorin, Rusya Turizm Seyahat Acenteleri Birliği Başkanı Şhpilko Sergei Paulovice, Rusya Duma Parlamentosu Turizm Milletvekili Yuri Borirky, Rusya'da faaliyet gösteren yaklaşık 80 turizm acentesinin yetkilisi, 20 gazeteci ve 20 din görevlisi katıldı. Aksaray Valisi Sebati Buyuran tarafından karşılanan heyet, Güzelyurt ilçesinde bulunan ve Küçük Ayasofya olarak adlandırılan Aziz Gregorius Kilisesi'ni (Aşağı Cami) ve Güzelyurt'ta bulunan tarihi bölgeleri gezdi. Güzelyurt'un Hristiyanlar için çok ilginç ve önemli bir yer olduğunu belirten Moskova Uluslararası Turizm Akademisi Rektörü İgor Zorin, "Burası gerçekten çok önemli ve Hristiyanlar için çok ilginç bir yer. Çünkü ilk Hristiyanlık burada başlamış. Burayı birçok Hristiyan görmek isteyecektir. 2007 yılında Türkiye'ye yaklaşık 1.5 milyon Rus turistin gelmesini planlıyoruz. Gelen turistlerin büyük çoğunluğu plaj turizmi için geliyor. Ancak kültür turizminin payında da düşüş yaşanmayacaktır. Yapılacak çalışmalarla ilerleyen yıllarda Rusya'dan Türkiye'ye 2 milyonun üzerinde turistin gelmesi muhtemeldir" dedi.


Rusya Duma Parlamentosu Turizm Milletvekili Yuri Borirky ise Rus turistlerin özellikle plaj turizmi için Türkiye'yi tercih ettiğini dile getirerek, "Rus turistler sahil bölgelerine yani plaj turizmine çok önem verirler ve bu nedenle de en çok Türkiye'yi tercih ederler. Türkiye plaj turizminin yanında kültür turizmi bakımından da Rus turistler için ilginç bir ülke olacaktır" şeklinde konuştu. 


Kapadokya'nın Rusya'da fazla tanınmadığını ve daha fazla tanıtımının yapılması gerektiğini ifade eden Rusya Turizm Seyahat Acenteleri Birliği Başkanı Shpilko Sergei Paulovice, "Buraya Rusya'nın çeşitli bölgelerinde faaliyet gösteren 150 turizm acentesinin temsilcileriyle geldik. Onlar mutlaka Türkiye'yi ve Güzelyurt'u değerlendirecektir. Ancak şimdiye kadar bize Kapadokya fazla tanıtılmadı. Bu bölgenin gelişmesi için Turizm Bakanlığı'nın da bölgeye destek olması gerekirdi. Tanıtımlar yapmak gerekirdi.


Bunlar yapılırsa bu bölgeye turist gelmesi çok kolay olacaktır. Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç ile görüşmelerde bulunduk. Buraların tanıtımı için görüş alışverişinde bulunduk. Umarım bu çalışmaların sonucu en kısa sürede alınır" dedi.


Heyette bulunan 20 kişilik Rus din görevlisi ise Ihlara Vadisi'ni gezdikten sonra Güzelyurt ilçesine gelerek Aziz Gregorios Kilisesi'nde (Aşağı cami) incelemelerde bulundu. Rus Ortodoks din görevlisi Ladika Mark, tarihi yerleri çok beğendiklerini vurgulayarak, "Buraya geldiğimde okuduğum kitapların anlamını ruhumda hissettim. Gezilip görülmesi gereken yerler" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 17 Aralık 2007 Pazartesi 15:58:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?