26
Mayıs
2024
Pazar
SARIYAHŞİ - AKSARAY

100 fidan ücretsiz dağıtılacak

Çiftçilerin gelir seviyelerinin yükseltilmesi, ürün deseninde değişiklik yapılması, tüketicilerin meyve ihtiyaçlarının yerinde karşılanması amacıyla arazi ve toprak yapısı uygun olan çiftçilere kapama meyve bahçeleri oluşturulması için fidan desteği verilecek.

İl Özel İdaresi bütçesinden bitkisel ve hayvansal üretimin artırılması için ayrılan ödenekten 15 bin elma, 5 bin badem, 4 bin adet ceviz, 2 bin armut, 2 bin kayısı, bin 500 kiraz, 500 erik, 200 adet dut fidanı olmak üzere, toplam 30 bin 200 adet meyve fidanı temin edilerek çiftçilere verilecek.Temin edilen meyve fidanları için, çiftçilerden 1/4 oranında çiftçi katkısı alınacak.

Meyve bahçesi kuracak çiftçilere fidan dikilmesi, bakımı, budama ve zirai mücadele gibi konularda daha önceki yıllarda olduğu gibi, her türlü teknik bilgi ve destek İl Tarım Müdürlüğü tarafından verilecek.

Meyve bahçesi kurmak isteyen çiftçilerin Tarım İl veya İlçe Müdürlüklerine müracaat etmeleri gerekiyor.

Aksaray Valisi Orhan ALİMOĞLU konuyla ilgili yaptığı açıklamada, dağıtılacak fidanların dikimlerinin yapılmasından sonra bakımlarının çok önemli olduğunu belirterek “Kamu kurum ve kuruluşları ile vatandaşlarımıza dağıtılacak fidanların dikim tekniğine uygun olarak dikilmesi ve en önemlisi dikilen fidanların gerekli bakımlarının yapılarak tutum oranlarının yükseltilmesi gerekiyor. Bu anlamda fidanları alacak vatandaşlarımızın diktikleri fidanların bakımını yaparak, başta yaşadıkları yöreyi olmak üzere, Aksaray’ın daha yeşil bir kent olmasına destek vermelerini bekliyoruz.”dedi.

Kenthaber
Yayın Tarihi : 20 Şubat 2009 Cuma 21:11:21
Güncelleme :20 Şubat 2009 Cuma 21:14:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?