3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

"Bin Çocuk Korosu Projesi" start aldı

Çankaya Belediyesi "Bin Çocuk Korosu Projesi" için, çocuklarla birlikte uluslararası bir konserde buluştu.

Çağdaş Sanatlar Merkezi'ndeki geceye Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık ve Başkan Yardımcısı Ali Ulusoy da katıldı.

"Bin Çocuk Korosu Projesi"nin ilk ayağı olarak düşünülen programda, çocuk koroları ve pediatri konularında önemli çalışmalarda bulunmuş İspanyol Şefler Elisenda Carrasco I Ribot ve Oriol Castanyer'in yönetimlerindeki St. Cugat Çocuk Korosu Konseri'nin öncesi Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık bir açılış konuşması yaptı. Tanık, salonu dolduranların çoğunluğunun çocuklardan oluşmasının mutluluk verici olduğunu belirtti.

Başkan Tanık, göreve geldiklerinde "Sanat daima canlı kalır" sloganıyla yola çıktıklarını ve hayatın sanatsız asla var olamayacağını belirterek, "Umuyoruz ki bizim kuracağımız çocuk korolarıyla bizim çocuklarımız da yurtdışında konserler verecekler. Bu proje onların o eşsiz sesini herkese duyurmak için" diye konuştu.
Başkan Tanık, ayrıca Ankara'ya ve sanata kazandırılacak yepyeni bir kültür ve kongre merkezinin müjdesini verdi.

Daha sonra sahneye çıkan St. Cugat Çocuk Korosu, tüm dinleyicileri performanslarıyla kendilerine hayran bıraktı. 1995'ten bu yana Fransa, Macaristan, İtalya, Hırvatistan, Almanya, Belçika, Finlandiya, Estonya, Büyük Britanya, Kanada ve Çek Cumhuriyeti'nde konserler veren koro, aynı zamanda pek çok yarışmada da derece aldı.

39 çocuğun sahneyi paylaştığı koro, bu konserinde Katalan halk şarkılarının yanı sıra 12 tane çocuk şarkısını da dinleyicilere sundu. Konser sonunda Çankaya Belediyesi, çocuklara küçük hediyeler verirken, koro şefleri de Başkan Bülent Tanık'a şehirlerinin albümünü sundular

İHA
Yayın Tarihi : 8 Temmuz 2009 Çarşamba 12:01:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?