30
Nisan
2024
Salı
ANKARA

Ankara'da TOMA terörü

Uzun tutukluluk sürelerini protesto etmek amacıyla Meclis'e yürümek isteyen İşçi Partililerle polis arasında arbede çıktı.

Tutukluluk süresini 5 yıla indirme ve özel Yetkili Mahkemeleri kaldırma amacıyla AK Parti tarafından Meclis'e sunulan kanun teklifinin Ergenekon ve Balyoz tutuklularını kapsamaması nedeniyle bugün Meclis önünde eylem yapılmak istendi.

Türkiye Gençlik Birliği öncülüğünde gerçekleştirilen eylem için Kızılay'da bir araya gelen yaklaşık 3 bin kişilik grup, Meclis'e yürümek istedi.

POLİS İZİN VERMEDİ

Ellerinde Ergenekon ve Balyoz Davaları'ndan tutuklu olan askerlerin ve gazetecilerin fotoğrafları ile "Yurtseverlere Özgürlük" pankartlar taşıyan grubun Meclis'e yaklaşmasına polisler izin vermedi.

Yürümekte ısrar eden gruba polis biber gazı ve TOMA'larla müdahale etti. Bu müdahale 10 dakika sürdü.

Müdahaleden yirmi dakika sonra tekrar toplanan gruba polis bu kez daha TOMA ve biber gazı ile müdahale etti. Bu arada müdahaleden bazı basın mensupları da etkilendi. Bazı göstericiler gözaltına alındı.

CHP'Lİ TARHAN DA GAZDAN NASİBİNİ ALDI

Çıkan arbede sonrası polis biber gazı kullanırken, yürüyüşe destek verenlerden biri olan CHP'li vekil Emine Ülker Tarhan da gazdan etkilendi.

BAZI GÖSTERİCİLER HASTANEYE KALDIRILDI

Bu sırada CHP Milletvekili Süheyl Batum, polislerle görüşerek, gözaltına alınan eylemcilerin serbest bırakılmasını ve hafif yaralanan bir eylemcinin hastaneye kaldırılmasını istedi. Gazdan etkilenerek bayılan bazı göstericiler de ambulansla hastaneye kaldırıldı. Ara sokaklara dağılan grup daha sonra tekrar toplandı.

"BU SİZİN SON BARİKATINIZ"

İşçi Partisi Genel Başkanvekili Hasan Basri Özbey, burada yaptığı açıklamada, polislere seslenerek "Sizden izin istemiyoruz, çünkü siz kimin polisisiniz? Bu sizin son barikatınız" dedi.

Açıklamanın ardından Güven Park'a yürüyen grup, daha sonra dağıldı.

....
Yayın Tarihi : 13 Şubat 2014 Perşembe 17:37:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?