3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

"Dozvala" operasyonuna 4 gözaltı

Ankara'da, uluslararası taşımacılık yapan taşıtlara verilen ve "dozvala" denilen geçiş belgesinin sahtesini yapan şebekeye yönelik düzenlenen operasyonda, 2'si Ulaştırma Bakanlığı personeli 4 kişi gözaltına alındı.

 Edinilen bilgiye göre, Ankara Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü Mali Suçlar Büro Amirliği ekiplerinin yaptığı çalışmalarda, bazı kişilerin merkezi Fransa'da bulunan Türkiye'nin de üye olduğu 43 üyeli Ulaştırma Bakanları Avrupa Konseyi Sekretaryasınca üye ülkelere belirli bir sayıda gönderilen, uluslararası taşımacılık yapan taşıtların bir yıl süre ile üye ülkelerde serbest dolaşım imkanı sağlayan, tahsis yönergesi doğrultusunda dağıtımı Ulaştırma Bakanlığınca yapılan CEMT/ECMT (UBAK) izin belgesi, karayolu karnesi ve halk arasında 'dozvala' tabir edilen Türkiye ile geçiş yapılacak ülke arasında geçerli olan geçiş belgesinin sahtesini düzenledikleri tespit edildi.

Mali polisin yaklaşık 4 ay süren çalışmalarında sahtesi düzenlenen CEMT/ECMT (UBAK) izin belgesi, karayolu karnesi ve 'dozvala' tabir edilen geçiş belgesini, almaya haiz olmayan veya yeterli kadar alamayan uluslararası taşımacılık yapan firmalar ile irtibat kurarak yüksek fiyatlarla sattıkları belirlenen kendini Ulaştırma Bakanlığı çalışanı olarak tanıttıkları iddia edilen Ü.K., E.Ö. ile Ulaştırma Bakanlığı'nda Güvenlik Amiri olarak çalışan Z.G. ve Bakanlıkta memur olan H.H.B. gözaltına alındı.

Yapılan aramalarda 56 adet sahte CEMT/ECMT (UBAK) izin belgesi ile karayolu karnesi, 40 adet sahte geçiş belgesi, 1 adet sahte nüfus cüzdanı, 1 adet sahte sürücü belgesi, suçtan elde edilen gelir olarak değerlendirilen toplam 3 bin 800 dolar ve 6 bin 55 TL ele geçirildi.

Zanlılar polis sorgularının tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edildi.
 

İHA
Yayın Tarihi : 3 Temmuz 2009 Cuma 12:28:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?