4
Mayıs
2024
Cumartesi
ANKARA

"Ferman devletin, liseler bizimdir!"

Milli Eğitim Bakanlığı önünde toplanan bir grup lise öğrencisi, paralı eğitimi ve Emniyet Genel Müdürlüğü ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında imzalanan anlaşmayı protesto etti.

Yüksel Caddesi'nde toplanan ve kendilerini Genç Umut olarak nitelendiren bir grup lise öğrencisi, "Yaşasın demokratik lise mücadelemiz", "Ferman devletin liseler bizimdir" gibi sloganlar atarak Milli Eğitim Bakanlığı binasına doğru yürüyüşe geçti. Bakanlık binası önünde grup adına yapılan açıklamada, okulların açılmasıyla birlikte kayıt ve aidat paralarının, zorunlu bağış uygulamalarının eğitimi alınıp satılabilen bir metaya dönüştürdüğü vurgulanarak, liselerde paralı eğitim ve polis işbirliğinin reddedildiği ifade edildi.

Öğrencilerin parasız, bilimsel, eşit ve demokratik bir eğitim sistemi istedikleri belirtilen açıklamada, "MEB bu yıl okullarda çete ve uyuşturucu olaylarının arttığını açıklamasıyla birlikte, okullara polis yerleştirildi. Güvenlik mana edilerek okullarımızı polislere zimmetliyorlar. Eğitimin bu koşullarda sürdürülmesindeki temel amaç cahil ve yozlaşmış kültürü edinmiş bir toplum oluşturmaktadır" denildi.

Milli Eğitim Bakanı Çelik'i istifaya davet eden grup, piyasalaştırma politikalarının bir ürününün de dershane sektörü olduğunu savunarak, "Dershane sistemini reddediyoruz" dedi.

Yapılan basın açıklamasının ardından grup olaysız dağıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 22 Eylül 2007 Cumartesi 16:56:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?