5
Mayıs
2024
Pazar
ANKARA

"Gönüllü Kan Bağışçısı" kampanyası

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'in kan vermesiyle, öğretmen, veli ve üniversite öğrencilerini kapsayan "Gönüllü Kan Bağışçısı" kampanyası başlatıldı.
 
Milli Eğitim Bakanlığı ile Kızılay Genel Müdürlüğü arasında "Gönüllü Kan Bağışçısı Eğitim Protokolü" düzenlenen bir törenle, Bakan Çelik ile Kızılay Genel Başkanı Tekin Küçükali arasında imzalandı.
 
Kampanya, Milli Eğitim Bakanlığı çalışanları, Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğü yurtlarında barınan üniversite öğrencileri ve öğrenci velilerini kapsıyor. Kampanyaya ilk kan bağışını Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik yaptı. AK Parti Balıkesir Milletvekili Turan Çömezle birlikte kan bağışında bulunan Çelik, kan bağşınının önemine ilişkin olarak, "Kan cana can katacaksa bundan geri durmak anlamsız. Ben bütün organlarımı bağışlamış birisiyim. Maddi yardımlarla ispatladığımız sosyal toplum olma özelliğimizi 'kan ve organ bağışı' konusunda da tüm dünyaya göstermeliyiz ve örnek olmalıyız" sözleriyle dile getirdi. Kızılay Genel Başkanı Tekin Küçükali ise konuşmasında Kızılay'ın kan bağışı alanında yaptığı çalışmalarla hastanelerde hastalardan alınan kana karşılık kan alınması uygulaması olan "Kana Kan Modelinin" artık yeni projeyle tarih olduğunu söyledi.

ÇELİK, KAN VERDİ
 
MEB-Kızılay arasındaki kampanyaya ilk kan bağışı Bakan Çelik yaptı. Bakanlar Kurulu üyeleri arasında organ bağışında bulunmasıyla diğer bakanlara örnek olan Bakan Çelik ile gazeteciler arasında ilginç konuşmalar yaşandı. Kan grubu B Rh+ olan Bakan Çelik, gazetecilerin "İğne biraz büyük galiba" demelerine üzerine "İğnenin büyük olması önemli değil, önemli olan hizmet. Canımız yansa da hayırlı bir iş yapıyoruz" karşılığını verdi. Üniversite hocalığı yaptığı dönemde yaptığı bir kan bağışını anlatan Çelik, bir okulda hizmetli olarak çalışan bir bayanın doğumu esnasında kan kaybı yaşaması sonucu aranan kanı verdiğini ve bu aileyle oluşan kan bağıyla yıllardır görüştüklerini ve artık kan bağından akraba olduklarını anlattı. Çelik'in, "Heyecan var mı?" sorusuna, "Yok çünkü çok sık kan veriyorum. Yarın gazeteler 'Bakana damardan girdiler' şeklinde yazarlar" demesi herkesi kahkahaya boğdu. Çelik, kan bağışında bulanan bürokratlarının tek tek kan gruplarını sordu. Çelik, bürokratların çoğunluğunun kan grubunun pozitif olması öğrenmesiyle gazetecilere imalı olarak "Bakın biz her olaya pozitifi yaklaşıyoruz" dedi. Çelik'in bu söylemine karşılık AK Partili Turan Çömez de Başbakan Recep Tayip Erdoğan'ın kan grubunun B Rh+ kan grubundan olduğu eklemesi yaptı.
 
Bir ünite kan veren Çelik, kan verdikten sonra boy bol meyve suyu takviyesi yaptı.
İHA
Yayın Tarihi : 30 Ekim 2006 Pazartesi 14:50:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?