3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

"Hasankeyf'in Çığlığı" vizyona giriyor

 
Yönetmen Handan Öztürk'ün filmi "Benim ve Roz'un Sonbaharı", "Hasankeyf'in Çığlığı" oldu.Hasankeyf'in sular altında kalmaması gerektiğini anlatan film, 1 Mayıs'ta vizyona girecek.

Başrollerini Serkan Altunorak ve Öznur Kula'nın oynadığı filmde Serra Yılmaz, Zerrin Arbaş, Leyla Batgi, Bahar Ün, Abdullah Tapkan, Tevfik Yapıcı, Murat Batgi, Aytaç Ağırlar, Osman Hunav, Zelal Gündüz, Gıyasettin Şehir, Faruk Acar, Mürsel Emektar ile Batmanlı ve Diyarbakırlı yerel oyuncular da yer aldı.

Hasankeyf'in yok olmasına dikkati çekmek isteyen ve Güneydoğu sorununa değinen filmin çekimleri, Batman, Hasankeyf ve Mardin'de yapıldı.

Çekimleri yaklaşık 2 yılda tamamlanan filmin konusu kısaca şöyle:

"Hasankeyf, yapılacak baraj nedeniyle sular altında kalacak ve dünyada eşi benzeri görülmeyen bu zengin kültür de yok olacaktır. Bunu engellemek için tüm güçlerini seferber ederek mücadele eden sivil hareket ne yazık ki yenilgiye uğrar. Bu hareketin başını Gazeteci Metin çeker. Eski bir makineyle çıkarttığı yerel gazetesiyle mücadele eden Metin, bir yandan da karısı Berfin'le uğraşır."

 

AA
Yayın Tarihi : 24 Nisan 2009 Cuma 10:27:26
Güncelleme :24 Nisan 2009 Cuma 10:31:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?