5
Mayıs
2024
Pazar
ANKARA

"Hortum operasyonu"

Ankara polisi, İş Bankası'ndan 4 milyon YTL usulsüz kredi kullandığı tespit edilen şebekeyi çökertti.
 
Alınan bilgiye göre, Ankara Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Mali Şube Müdürlüğü ekipleri, aldıkları ihbar üzerine İş Bankası'nın Köroğlu Şubesi'nde inceleme başlattı. Yürütülen çalışma neticesinde İş Bankası Köroğlu Şubesi personelinden H.I.'nın, Ankara'da faaliyet gösteren büyük bir şirket yöneticilerine usulsüz kredi kullandırdığı tespit edildi. İddialara göre H.I, söz konusu şirkete bağlı 21 ayrı naylon firmaya 2 ay içerisinde toplam 4 trilyon lira usulsüz kredi kullandırdı. Polisin incelemesinde, kredi kullanan naylon şirketlerin kredi dosyalarında eksik evrak ve işlemler yapıldığı, hatta krediyi alan kişilerin imzalarının bile olmadığı ortaya çıktı. Banka yönetiminin bilgisi dışında verilen kredilerin dönmemesi üzerine icra takibi başlatan İş Bankası ise gıda işi yaptığı beyan edilen bazı naylon şirketlerin adreslerinde yaptığı incelemede az miktarda "makarna" ile karşılaştı.
 
Çalışmayı derinleştiren Ankara polisi, naylon şirketlerin yöneticisi olarak adı verilen şahısların bazılarının kullandıkları krediden haberdar olmadığını belirledi. Usulsüzlük üzerine polis, olayla ilgili olarak H.I.'nın yanı sıra naylon firmaların bağlı bulunduğu şirketin sahibi M.Y, oğlu M.S.Y. ve şirketin finans müdürü O.A.E.'yi gözaltına aldı.
 
Zanlılardan H.I. ilk ifadesinde, diğer zanlılardan aldığı 25 bin YTL karşılığında usulsüzlüğü gerçekleştirdiğini söylerken, daha sonra ifadesini değiştirerek, aldığı tehdit üzerine suçu üstlendiğini söyledi. H.I. ikinci ifadesinde de olayla ilgisinin bulunmadığını, kredi kullanan firmaların gerçek olduklarını sandığını belirtti. Diğer zanlılar da kullandırılan kredilerden haberdar olmadıklarını öne sürdü. Zanlılar, ifadeleri alındıktan sonra adliyeye sevk edildi. Bu arada Ankara polisi, şebekenin başka bankalardan da yüklü miktarda usulsüz kredi kullanmış olabileceği ihtimali üzerine çalışmalarını derinleştirdi.
İHA
Yayın Tarihi : 20 Ekim 2006 Cuma 14:58:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?