5
Mayıs
2024
Pazar
ANKARA

"Izgara temizleme ekipleri" oluşturuldu

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nce, kentte logar ve yağmur suyu drenaj kanallarının temizlenmesi amacıyla "Izgara temizleme ekipleri" oluşturuldu.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Ankara'daki ana yollarda bulunan logarları temizleme görevini, her zaman zor işlerin üstesinden kısa zamanda gelmekle kendisini kanıtlamış olan Büyükşehir Belediyesi Genel Koordinatörü Burhan Yazar'a verdi. Izgara ekiplerinin başkanlığını yapan Genel Koordinatör Yazar, başkentte 5 gün içinde 2 bine yakın logarı temizlediklerini söyledi. Yazar, yağmur suyu drenaj kanallarının yeniden tıkanmasına karşı önlem aldıklarını da belirterek, yapılan çalışmalar çerçevesinde bozuk veya kırık olan logar kapaklarını da onardıklarını ifade etti. Yazar, amaçlarının, yağışlı günlerde yollarda yaşanabilecek sorunlara karşı önceden önlem almak olduğunu ve özellikle bu konuda alarma geçtiklerini belirterek, çalışmaların hızla devam ettiğini söyledi.
 
Başkan Gökçek'in ASKİ Genel Müdürü İhsan Fincan ile yaptığı toplantıda bu görevi kendisine verdiğini dile getiren Yazar, kışa girmeden Ankara'daki tüm logar ve yağmur suyu drenaj kanallarının temizleneceğini bildirdi. Geçtiğimiz günlerde yağan yağmurdan dolayı ızgaraların tıkandığını ve tıkanan ızgaraların 24 saat aralıksız bir çalışma sonunda açılabildiğini ifade eden Yazar, tıkanmaların daha çok inşaat çalışmalarından kaynaklandığını belirtti. Burhan Yazar, Ankaralılar'ın tıkanan ızgaralar için Büyükşehir Belediyesi'nin 384 33 00 nolu telefonunu aramalarını da isteyerek, "Şu anda Pursaklar, Mamak ve Keçiören'de ızgara ekiplerimiz aralıksız çalışıyor" dedi.
İHA
Yayın Tarihi : 8 Ekim 2006 Pazar 12:28:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
h mehmet erdoğan IP: 78.166.137.xxx Tarih : 1.01.2011 23:52:06

ben su baskınlarını ve yağmursularını mazgallarda sıkışarak yol ev iş bodrum gibi meskenlerin su birikintilerine maruz kalmasını önleyecek hiç uygulanmamiş bir projeyle önleye biliceğımi tahmin ediyorum konuyla ilgilenmek isterseniz bana ulaşmanızı isterim