5
Mayıs
2024
Pazar
ANKARA

"Kazıkiçi Bostanlar"a gözaltı

Ankara Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlar Şube Müdürlüğü ekipleri, bilgisayar hırsızlığı yapan ve kendilerine "Kazıkiçi Bostanlar" adını veren bir suç örgütünün 7 elemanını gözaltına aldı. 

Organize Suçlar Şube Müdürlüğü'nün yaptığı çalışmalarda, T.D. ve E.O. isimli 2 kişinin kendilerine "Kazıkiçi Bostanlar" ismini takarak silahlı suç örgütü kurdukları belirlendi. Şahısların, İskitler'deki terk edilmiş evlerde barındıkları, uyuşturucu madde kullandıkları ve ticareti yaptıkları, bölge esnafından haraç aldıkları, isteklerine karşı çıkan esnafların iş yerlerine zarar verdikleri, silah ve bıçak tehdidiyle işyerlerinden hırsızlık yaptıkları, küçük yaştaki çocukları işledikleri suçlarda kullandıkları tespit edildi. Çetenin çaldıkları bilgisayar ve elektronik cihazları Keçiören'de faaliyet gösteren bir bilgisayar firmasını işleten ve şebekenin üyesi olan M.A'ya getirdikleri, bu kişinin de çalıntı malzemeyi piyasaya sürdüğü ortaya çıktı. Şebekenin, açılan davalarla ilgili mağdur kişileri şikayetlerinden vazgeçirmek için baskı ve şiddet uyguladıkları anlaşıldı. Şebekenin bu şekildeki 51 olaya karıştığı tespit edildi. 

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatı doğrultusunda düzenlenen operasyonda, T.D, G.D, M.A, O.D, A.Y, A.D. ve yaşı küçük olan H.A. gözaltına alındı. Örgütün diğer yöneticisi ve üyeleri T.D, E.O, M.O. ve A.K. isimli zanlıların ise daha önce haklarında yapılan işlemin ardından tutuklanarak cezaevine konulduğu bildirdi. Zanlılardan 24 adet bilgisayar kasası, 1 adet diz üstü bilgisayar, 7 adet LCD Monitör, 6 adet CRT monütör ve yüzlerce bilgisayar parçası, dijital fotoğraf makinesi ele geçirildi. Zanlılar, "Çıkar amaçlı suç örgütü kurmak, yönetmek, örgütün üyesi olmak, örgüt adına faaliyette bulunmak" şüphesiyle Cumhuriyet Başsavcılığı'na sevk edildi.
.
Yayın Tarihi : 1 Haziran 2006 Perşembe 11:39:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?