5
Mayıs
2024
Pazar
ANKARA

"Kemanın Dahi Çocuğu" büyüledi

Çankaya Belediyesi Çağdaş Sanatlar Merkezi (ÇSM), Ankara Müzik Festivali kapsamında sanatın dahi çocuğu olarak adlandırılan keman virtüözü Hasan Gökçe Yorgun'u ağırladı.

Piyanoda Tamara Atschba'nın eşlik ettiği Yorgun, Ankaralı müzikseverlere Beethoven, Çaykovski, Schumann gibi ünlü sanatçıların eserlerini sundu. Henüz 19 yaşında olmasına rağmen kemanın dahi çocuğu olarak bilinen Yorgun, programında teknik üstünlük isteyen, geçmişin büyük kemancılarının ustalıklarını kanıtlamak için seslendirdiği yapıtlardan oluşturdu. Halen Doğuş Çocuk Senfoni'nin başkemancılığını yapan ve 2009'dan bu yana yüksek öğrenimini Avusturya'nın başkenti Viyana'da sürdüren Yorgun, konserlerinde

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün hediyesi olan keman ustası Antonio Gragnani'nin 1780 yılında yaptığı kemanla sahne alıyor.

İngiltere Kraliçesi Elizabeth'in 2008 yılında Türkiye'yi ziyareti sırasında kendisi onuruna verilen özel konserde 'Başkemancı' olarak sahne alan Yorgun, en büyük hayalinin dünyanın en önemli sahnelerinde keman çalabilmek olduğunu ifade etti.

İHA
Yayın Tarihi : 20 Nisan 2011 Çarşamba 16:15:03
Güncelleme :20 Nisan 2011 Çarşamba 18:59:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?