5
Mayıs
2024
Pazar
ANKARA

"Öcalan öldü" söylentisi yalan çıktı

Ankara'da, dün PKK lideri Abdullah Öcalan'ın, İmralı Cezaevi'nde öldüğü söylentileri kulislere yayıldı. İddiayı reddeden avukatları, kritik her dönemde provakatif amaçlı bu tip söylentilerin yayıldığını söylediler. 

Bursa Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Er, söylentiler üzerine dün akşam bir açıklama yaparak, "Öcalan'ın sağlığı yerinde. Bir sıkıntı, problem yok" dedi. 

Diyarbakır'daki 10 kişinin yaşamını yitirdiği ve çok sayıda kişinin yaralandığı bombalı saldırının ardından gergin bir atmosferin yaşandığı Ankara'da, dün akşam saatlerinde Öcalan'ın öldüğü söylentileri yayılmaya başladı. PKK liderinin, İmralı Cezaevi'nde ani biçimde yaşamını yitirdiği iddiası dilden dile dolaştı. Siyasetçilerden, gazetecilere kadar pek çok kişi, İstanbul'daki bazı kaynaklara da ulaşan iddiayı doğrulatmak için uzun süre uğraştılar. 

Öcalan'ın Asrın Hukuk Bürosu'na bağlı avukatları da iddiayı yalanladılar. Aynı iddianın önceki gün sabah saatlerinde kendilerine ulaştığını belirten avukatlar, dün öğleden sonra Mudanya Savcılığı ile temasa geçtiklerini, savcılığın Öcalan'ın sağlık durumunda herhangi bir kötüleşme yaşanmadığı bilgisini kendilerine verdiğini ifade ettiler. 

Avukatları, Diyarbakır'daki olaylardan sonra yaşanan gergin atmosfere dikkat çekerek, "Kızıptepe, Şemdinli gibi olaylardan sonra da bu tip söylentiler yayıldı. Nedense kritik dönemlerde provakatif amaçlı böyle söylentiler çıkıyor. Kanunen, sağlık durumunda bir kötüleşme olması halinde zaten bize haber verilmesi gerekiyor" dediler.
Kenthaber
Yayın Tarihi : 19 Eylül 2006 Salı 08:46:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?