3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

"One munite çalışanına sahip çık"

Türk Eğitim-Sen'e üye bazı öğretmenler Milli Eğitim Bakanlığı'nın politikalarını 'one minute' öğretmenine sahip çık şeklinde protesto etti.

Türk Eğitim-Sen Milli Eğitim Bakanlığını ve uygulanan politikaları eleştirmek için Türkiye genelinde eylem yaptı. Milli Eğitim Bakanlığı önünde toplanan yaklaşık 100 öğretmen, "Çelik ne sabır kaldı ne metelik", "Sözleşmeli kölelik istemiyoruz", "One munite çalışanına sahip çık" şeklinde slogan attı.

Türk Eğitim-Sen Ankara Şubeleri adına Ankara 2 No'lu Şube Başkanı Server Bilge grup adına yaptığı açıklamada, Türkiye'nin geleceğini inşa eden eğitimciler olarak huzurlu olmadıklarını belirterek, Milli Eğitim Bakanlığı'nın öğretmenlerine sahip çıkmadığını ve bunun da çalışanları ümitsizliğe sevk ettiğini söyledi.

Yardımcı hizmetler sınıfında çalışanlar için uzun zamandır görevde yükselse sınavının açılmadığını belirten Bilge, memurluktan veri hazırlama kontrol işletmeni kadrosuna geçenlerin şeflik sınavına girmelerinin engellendiğini adeta cezalandırıldıklarını söyledi.

Yurtkur çalışanlarının da banka promosyonlarına el konulduğunu ifade eden Bilge, üniversitelerde ise promosyonun bahsinin bile geçmediğini kaydetti. Milli Eğitim Bakanlığı uygulamalarıyla şube müdürleri, ilköğretim müfettişleri, uzmanlar ve şefler arasında da uçurum yaratıldığını vurgulayan Bilge, bakanlık teşkilatındaki hiyerarşik yapının bozulduğunu savundu.

Bilge, öğretmenler olarak Mİlli Eğitim Bakanlığından haklarının iyileştirilmesini istediklerini söyledi. Açıklamanın ardından eylem olaysız bir şekilde sona erdi.

İHA
Yayın Tarihi : 26 Şubat 2009 Perşembe 17:27:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?