3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

"Seneye şampiyonluğa oynayacağız!"

Turkcell Süper Ligi'nin 27. haftasında oynanan ve küme düşme hattını yakından ilgilendiren maçta Gençlerbirliği, kendi sahasında Konyaspor'u 1-0 mağlup etti.

Karşılaşmanın ardından açıklamalarda bulunan Gençlerbirliği Kulübü Başkanı İlhan Cavcav, "Stresli bir maçtı. 3 haftadır kötü sonuçlar alıyorduk. Bu kadronun Ankara seyircisine bu kadar sıkıntı yaratmaması gerekirdi. Ama bu sıkıntı sezon sonunda mutluluğa dönüşecek. Bu sezonu atlatırsak, gelecek sezon şampiyonluğa oynayan bir takım kuracağız" diye konuştu.

Gençlerbirliği Teknik Direktörü Samet Aybaba ise, kendileri için önemli bir galibiyet aldıklarını belirterek, "Konum nedeniyle stresli bir maçtı. Böyle maçları oynamak kolay değil. İlk 45 dakikada stresin kurbanı olduk. İkinci yarıda ise mükemmele yakın oynadık. Daha farklı kazanabilirdik. Önümüzde 7 maç daha var. Artık bu maçı unuttuk ve gelecek hafta oynayacağımız Trabzonspor maçını düşünmeye başladık" ifadelerini kullandı.

Konyaspor Teknik Direktörü Giray Bulak ise, oyuncularının sahada galibiyet için gerekli mücadeleyi göstermemelerinden dert yandı. Tecrübeli teknik adam, "Bir takımın maç kazanabilmesi için bütün oyuncularının maça konsantre olması ve iyi oynamaya çalışması gerekir. İlk yarıda bunu başardık, ama ikinci yarıda yapamadık. Kötü goller yiyor ve gol atmakta sıkıntı yaşıyoruz. Bu sorunları gideremiyoruz. Önümüzde 7 maç var, bu sıkıntılarla maç kazanmayı bilmeliyiz. Sahadaki istek ve arzudan memnun değilim. 1-2 oyuncum dışında gayret gösteren olmadı. Bugün kazanabilsek bizim için büyük kazanç olacaktı. 4. final maçımızı da kaybettik. Bu kadar tecrübeli oyunculardan kurulu bir takımın final maçlarını kaybetmemesi gerekir. Bugün kazanma isteğinin sahada olmaması beni üzdü. Her şeyi söyleyemiyoruz, ama başka sıkıntılar da var" diye konuştu.

Kırmızı-siyahlı futbolcular Mehmet Nas ve Cem Can da, Konyaspor karşısında üstün bir oyunla sahadan galibiyetle ayrıldıkları için mutlu olduklarını söyledi.
Konyasporlu futbolcular Musa Büyük ve Veysel Cihan ise, Gençlerbirliği karşısında istediklerini oyunu sergileyemediklerini belirterek, ilerleyen haftalarda ligde kalabilmek için bütün güçlerini harcayacaklarını ifade etti.
 

İHA
Yayın Tarihi : 12 Nisan 2009 Pazar 18:48:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?