5
Mayıs
2024
Pazar
ANKARA

"Silah"skandalına AKP'li vekilden cevap

AK Parti Mersin Milletvekili Ali Er, ziyaretçilerine ait 4 silahı Meclis'e sokmayan polislere rest çekerek, silahları beline takıp içeri girdiği yönündeki iddiaları yalanladı. 

Böyle bir olayın yaşanmadığını belirten Er, "Hayatımda hiç silah taşımadım" dedi. AK Parti TBMM Grup Toplantısı öncesinde gazetecilerin sorularını cevaplandıran AK Parti Mersin Milletvekili Ali Er, Meclis'teki silah skandalında adı geçen milletvekilinin kendisi olmadığını savundu. 20 yıldır Meclis'te olduğunu ve kendisini herkesin tanıdığını belirten Er, "20 yıldır beni parlamentoda basın da bilir, TBMM Başkanlığı da bilir, polis arkadaşlarımız da bilir. Her sabah evimizden geliriz, kapıda kuyruk oluşur. Kapıda bekleyen seçmenlerimizle beraber gireriz. Seçmenlerimizin giriş şekli var. Hüviyetini alırlar, kontrolden geçerler, öyle girerler. Zaman zaman Meclis Başkanlığı'nın toplantılar sırasında seçmen alınmama kararında milletvekilleri direkt alabiliyor. Ben dışarıda kalan, Mersin'den gelen garip buraya niye geldiyse, orada bekletmemek için alırım" diye konuştu.
 
Seçmenlerin Meclis'e girişinde bir usul olduğunu, silahlı kimsenin kapıdan alınmadığını dile getiren Er, Meclis'e ruhsatlı silahı olan insanların da geldiğini ancak tüm milletvekillerinin seçmenlerini uyararak silahını dışarıya bırakmasını veya polise teslim etmesin isöylediğini kaydetti. İddia edildiği gibi bir olayın yaşanmadığını öne süren Er, "Yani ben birinin silahını niye alayım? Sebep ne? Benim hayatımda hiç silah taşımadığımı biliyor musunuz?" dedi. Adının tutanaklara geçtiğini kendisinin de sabah gazetelerden öğrendiğini anlatan Er, şunları söyledi: 

"Böyle tutanak tutulduysa neden TBMM Başkanlığı bana sormamış? Tutanak tutulduysa polis arkadaşlarımız neden gelip de söylemedi? İlk defa bu sabah duydum. Meclis Başkanı ile konuşacağım. Nedir, ne değildir, öğreneceğim. Olur mu öyle bir şey? Niye sokayım silahı, neden alayım? Bu konuda yanlışlık var? Meclis başkanı isim söylememiş. Demiş ki böyle bir şey oluyor. Meclis'te kaç yıldır silah yasaklandı. Milletvekilleri serbest girerken bile hayatımda silah taşımadım. Şimdi bir de kullanmasını bilmiyorum dediğim zaman, acaba diyeceksiniz".
İHA
Yayın Tarihi : 14 Kasım 2006 Salı 15:50:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?