3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

"Sivas katliamını lanetliyorum!"

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, "2 Temmuz 1993'te Sivas'ta herkesin gözü önünde yaşanan vahşeti, bu yıldönümü vesilesiyle yeniden ve bütün içtenliğimle lanetliyorum" dedi.

Günay, Sivas olaylarının 16. yıldönümü vesilesiyle yayınladığı mesajında, "2 Temmuz 1993'te Sivas'ta herkesin gözü önünde yaşanan vahşeti, bu yıldönümü vesilesiyle yeniden ve bütün içtenliğimle lanetliyorum" dedi.

Bu vahşet ortamında, devletin gözü önünde ve görülmedik ihmaliyle kaybedilen vatandaşları rahmetle andığını ve ailelerine sonsuz sabır dileklerini yinelediğini belirten Günay, şunları kaydetti:

"16 yıldan bu yana bu utanç verici olayı aklımızdan çıkarmamızı engelleyecek ve yitirdiğimiz canları ölümsüzleştirecek bir anısal düzenlemenin yapılamamış olması ortak üzüntümüzdür. Bu yıl, geçmişin ihmalini ve duyarsızlıklarını aşarak, insanların yanarak öldüğü yerde 'kebapçı' işletilmesinin ayıbından gecikmiş de olsa kurtulduk. Yakın gelecekte gereken öteki düzenlemeleri de mutlaka yapacağız. Milletimizin Bingöl'de, Sivas'ta, Başbağlar'da ve benzeri yerlerde yaşadığı acıları bir daha yaşanmamasını bütün kalbimle diliyorum."
 

İHA
Yayın Tarihi : 1 Temmuz 2009 Çarşamba 14:46:59
Güncelleme :1 Temmuz 2009 Çarşamba 14:50:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?