5
Mayıs
2024
Pazar
ANKARA

"Yoksullarla Dayanışma Haftası"

Sosyal Hizmetler Eğitim ve Yardımlaşma Vakfı, "Yoksullarla Dayanışma Haftası" nedeniyle Ankara Hacettepe Üniversitesi'nde okuyan öğrencilerle ihtiyaç sahibi aileleri bir araya getirdi.
 
Kocatepe Kültür Merkezi'nde gerçekleşen programda, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in eşi Nevin Gökçek başkanlığında çocuklar ve aileler biraraya geldi. Çocukların hamburger ve pizza isteği üzerine Gökçek yardımcılarına talimat verdi.
Hacettepe Üniversitesi'nde okuyan maddi durumu kötü olan öğrencilerle ihtiyaç sahibi aileler, programda gönüllerince eğlendi. Nevin Gökçek ise öğrencilerin masalarına giderek tek tek sıkıntılarını dinledi. Yardımcılarına talimat vererek çözüm yolu bulunulmasını istedi.
 
Yoksullar haftası nedeniyle çocuklara hediyeler verilirken, ailelere de gıda yardımında bulunuldu. Gökçek, yaptığı açıklamada, YOYAV Haftası nedeniyle yardımlarının devam ettiğini belirterek, "Sosyal Hizmetler Eğitim ve Yardımlaşma vakfı olarak yardımlarımız 365 gün devam ediyor. Bu haftanın Yoksullarla Dayanışma Haftası olduğu için öğrencilerle ihtiyaç sahibi aileleri bir araya getirdik. Hayatında hamburger yemeyen öğrencilerimizin durumu beni çok üzdü. Allah kimseye yokluk çektirmesin. Bizde vakıf olarak elimizden gelen her türlü yardım yapmaktan kaçınmayacağız" diye konuştu.
 
Berkan Alıcı isimli öğrenci ise hayatında ilk kez hamburger yediğini vurgulayarak, yardımlarından dolayı Gökçek'e teşekkürlerini bildirdi. Daha sonra Gökçek ve ekibi öğrencilere çeşitli hediyeler dağıttı. Yoksullar Haftası nedeniyle Ankara'da ihtiyaç sahibi 200 aileye gıda yardımında bulunuldu.
İHA
Yayın Tarihi : 14 Aralık 2006 Perşembe 11:50:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?