3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

'1 Kap Su' kampanyası başladı

Yenimahalle Belediyesi, sokakta yaşayan hayvanların sıcak yaz günlerinde susuz kalmaması için '1 Kap Su' adı altında bir proje başlattı. Proje kapsamında sokakta yaşayan hayvanların su ihtiyacı karşılanacak.


Belediye Başkanı Fethi Yaşar, Yenimahallelileri sokak hayvanlarına sahip çıkmaya davet etti. Başkan Yaşar, proje ile ilgili hazırladıkları afişleri Yenimahalle'nin her yerine asmaya başladıklarını ve esnafların da konu hakkında bilgilendirildiğini kaydetti. Sokaktaki canlıların da yaşama hakkına sahip olduğunu hatırlatan Yaşar, insanların bu konuda daha hassas olmaları ve özen göstermeleri gerektiğini ifade etti. Yaşar, sokaklarda yaşayan kedi ve köpeklere sahip çıkmaya çalıştıklarının altını çizerek,
Ankara'nın sıcağında susuz ve aç kalan hayvanlara bir kap su ve yemek koyacaklarını kaydetti. Yaşar, Yenimahalle halkını da bu kampanyaya ortak olmaya davet ederek, "Yaşam hakkı kutsaldır. Doğaya, hayvanlara, bitkilere hep birlikte sahip çıkmalıyız" dedi.
Sokak hayvanları için '1 Kap Su' projesini hayata geçiren belediye, Çayyolu'nda da 700 kapasiteli bir Hayvan Rehabilitasyon Merkezi kuracak. Yahyalar'da ise içinde farklı kuş türleri ile midilli atlarının da bulunduğu bir kuşevi yapacak olan Yenimahalle Belediyesi, ayrıca parklara kuşlar için yemlik koyacak.

iha
Yayın Tarihi : 20 Ağustos 2009 Perşembe 17:48:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?