3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Bayramı

TBMM Başkanı Köksal Toptan, Türkiye genelinde yapılacak 1 Mayıs kutlamalarının barış, huzur ve sağduyu içinde gerçekleştirilmesi arzusunda olduklarını belirterek, "Gerek sendikalarımızın, gerekse işçilerimizin sosyal diyalog içerisinde uzlaşmacı ve katılımcı bir anlayışla toplumsal barışımızı güçlendirme yolundaki çabalarının demokrasi kültürümüzün gelişmesine büyük katkılar sağlayacaktır" dedi.

TBMM Başkanı Toptan, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Tüm dünyada olduğu gibi Türkiye'de de en önemli dayanışma günlerinden biri olan 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Bayramı'nın, emeğe verilen değerin ve gösterilen saygının ifadesi olduğunu belirten Toptan, "Aziz Atatürk'ün gösterdiği çağdaş uygarlık düzeyine ulaşma yolunda hızla ilerleyen Türkiye'nin en büyük destekçisi kuşkusuz çalışanlarımızdır. Yaptıkları fedakarca çalışmalarla kaynaklarımızı ürüne dönüştüren işçilerimiz, kalkınmamızın anahtarı durumundadır" ifadelerini kullandı.

Ulusal Bayram ve Genel Tatiller Hakkındaki Kanunu'nda değişiklik yapan TBMM'nin, 1 Mayıs'ın Emek ve Dayanışma Bayramı olarak tatil günleri arasına eklenmesi kararını aldığına işaret eden Toptan şunları kaydetti:

"Meclisimizin çalışanlara ve işçi haklarına verdiği değerin göstergesi olan bu önemli kararın, 1 Mayıs'ın coşku, dayanışma ve kardeşlik içerisinde kutlanmasına katkıda bulunacağına inanıyorum. Türkiye genelinde yapılacak kutlamaların, barış, huzur ve sağduyu içerisinde gerçekleştirilmesi hepimizin ortak arzusudur. Gerek sendikalarımızın, gerekse işçilerimizin sosyal diyalog içerisinde uzlaşmacı ve katılımcı bir anlayışla toplumsal barışımızı güçlendirme yolundaki çabalarının demokrasi kültürümüzün gelişmesine büyük katkılar sağlayacaktır. Bu vesileyle tüm çalışanlarımızın 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Bayramları'nı tebrik ediyor, çalışma hayatlarının mutlu ve huzurlu geçmesini diliyorum."

İHA
Yayın Tarihi : 1 Mayıs 2009 Cuma 11:35:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?