4
Mayıs
2024
Cumartesi
ANKARA

1 Mayıs kutlaması Sıhhiye'de

KESK Ankara Şubeler Platformu ve Türk-İş'e bağlı sendikaların bazı Ankara Şubeleri, 1 Mayıs'ı Sıhhiye Meydanı'nda kutlayacaklarını bildirdi.

Platformun Dönem Sözcüsü Osman Özyurt, Petrol-İş Ankara Şubesi'nde düzenlenen basın toplantısında yaptığı konuşmada, işçi sınıfının 1,5 asır önce başlayan "sekiz saatlik iş günü, insanca yaşam, sendika ve grev hakkı" mücadelesinin sürdüğünü söyledi.

Türkiye'de ve dünyada milyonlarca emekçinin kayıt dışı, sendikasız, sigortasız, sosyal güvencesiz, işçi sağlığı ve iş güvenliği olmaksızın 14-15 saate varan "kölece çalışma koşullarında düşük ücretle çalıştırıldığını" ifade eden Özyurt, esnek ve kuralsız, kadrosuz ve güvencesiz çalışmanın giderek yaygınlaştığını dile getirdi.

Özyurt, İstanbul Valiliğinin kentte yapılacak 1 Mayıs kutlamalarına ilişkin açıklamalarının da kaygı verici olduğunu ifade ederek, "Ne Taksim, ne de başka bir alanda emekçilerin birlik, mücadele ve dayanışma gününe gölge düşürülmemelidir" dedi.

İnsanca yaşam ve çalışma koşullarının iyileştirilmesi için emekçilerin örgütlenme ve sendikalaşma mücadelesinin sürdüğünü anlatan Özyurt, şunları kaydetti:

"Düşünce, ifade ve örgütlenme özgürlüğünün önündeki engellerin kaldırıldığı, haklarımızın ve özgürlüklerimizin güvence altına alındığı, toplu sözleşmeli, grevli sendikal hak ve özgürlüklerin kullanıldığı, işsizlik, açlık ve sefaletin olmadığı, özelleştirme uygulamalarının son bulduğu, eşitlik, kardeşlik içinde yaşadığımız, bağımsız ve demokratik bir ülkeyi, bütün değerleri yaratan emekçi ellerimizle kurmak için herkesi Ankara'da 1 Mayıs'ta Sıhhiye Meydanı'na çağırıyoruz."
AA
Yayın Tarihi : 19 Nisan 2007 Perşembe 14:53:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?